Mil Cretins

Páginas: 16 (3992 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
GUIÓ DE LECTURA. MIL CRETINS
QUIM MONZÓ

Júlia Ferré Merino
1r de batx. A
2n trimestre

ÍNDEX

Primera part: Introducció a la lectura i contextualització.......pàg 3-6.

Segona part: Anàlisi de la lectura i comentar el text...............pàg 6-9.

Tercera part: El pretext . Creació i filosofia..............................pàg 9-10.Bibliografia..................................................................................pàg 10.

PRIMERA PART : Introducció a la lectura i contextualització

1.- Quin creus que és el significat del títol del llibre ? Explica-ho amb 5 línies màxim.

Crec que el llibre té aquest títol ja que a cada petit conte que hi ha a dintre, s’hi explica tota mena de histories i personatges del món de l’absurd. Hi ha tots els personatgesse’ls podria qualificar com a cretins per la seva inutilesa. Quim Monzó ens vol explicar amb aquets relats la inutilitat de comunicació, la part absurda de la vida. Totes les persones tenim un punt de cretins.

2.- Fes un resum-síntesi de cada relat classificant el tema que tracta : dolor, vellesa, mort, amor.

-El Senyor Beneset: tracta d’un home que va a visitar cada dia el seu pare que està enuna residencia. És un relat que parla especialment de la mort i la vellesa, de com aquesta està afectant al Senyor Benet. Podríem dir que el Senyor Benet és una persona molt especial que no l’importa el que la gent pugui pensar d’ell, ja que es vesteix de dona.

-L’amor és etern: es el relat sobre un noi i una noia que es troben cinc anys després d’haver mantingut una relació, i a partir d’aquícomencen a quedar de tant en tant. Però un dia el noi descobreix un documento n diu que la noia està malalta i no li queda molt temps de vida, s’està morin. Així que el noi decideix dir-li d’anar a viure junts, encara que quant anteriorment havien sortit havia causat diversos problemes. A mesura que el temps avança ell se’n adona de que la noia continua vivint i s’ha casat amb ella per pena il’únic que espera es que arribi el dia de la seva mort. De sobte, una nit ella li diu que ha superat una malaltia molt forta que tenia des de que ho van deixar, gràcies a que ell torna a estar amb ella des de el dia en que es van retrobar després de cinc anys en aquella cantonada.

-Dissabte: aquest és un relat que tracta d’una dona gran que vol desfer-se de totes les seves coses que té a casa i vanpertànyer al seu marit. En ningun moment del relat se’ns dona informació sobre qui és el seu marit, i on està. Per la manera en que ella actua, podríem deduir que fa tot això per oblidar-lo, per dolor, ja que amb les fotografies du a terme el mateix procediment que feia servir quan era jove i s’enfadava amb alguna persona. La vellesa i el pas del temps també juga un paper molt important junt amb elsrecords i els pensaments que té la dona.

-El picador: es un relat sobre dos amics que alquilen un pis que està just davant dels bars de nit més populars, per així poder portar a dones i tenir relacions sexuals amb elles. Les coses canvien i els dos homes acaben divorciant-se de les seves dones. Un decideix no anar al pis perquè està molt ocupat i a l’altre l’embarga una empresa que vol comprarl’edifici, i al final acaba morint de càncer. En aquesta història s’identifica l’amor per la llibertat de la vida i com l’amic del Beristain no l’havia aprofitat com ho havia fet ell abans de morir.

-La paternitat: parla de com un company seu de treball odia el fet de tenir fills i just quan mor de càncer, el narrador explica un somni que té en el qual el seu company mort té dos fills que jaengendrat quan ja era sense vida, els quals son bastant estranys però fan molt feliç el seu pare.

-Miro per la finestra: parla d’un home que mira per la finestra i descriu tot el que veu, fa suposicions de coses que diu que poden estar passant en un altre lloc en el cas de que ell hi visqués allà, i de les coses que té davant però a les quals la seva vista no hi arriba. Fa tot això perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisis de l'obra "mil cretins"
  • Mil Cretins
  • Mil Cretins- Quim Monzó
  • Milo
  • MILE
  • Mile
  • Mile
  • mila

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS