Mirall trencat

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (307 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 7 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Mirall trencat és una novel·la dividida en tres parts, que narra el principi i el final d'una família, els Valldaura-Farriols, que representen un temps i un paísconcret.

La primera part, formada per divuit capítols, té una funció de presentació tant pel que fa als personatges com pel que fa a l'escenari, per tant la narració de fetsi esdeveniments hi són predominants. Es presenten els fundadors de la família: Teresa Goday i Salvador Valldaura, personatges que pertanyen a un món burgès. Comença ambun embolic per part de la Teresa per l'assumpte de la venta d'una agulla seva per ajudar la seva antiga família, de la qual el seu marit, Nicolau, no en sap res.

Moraquest i la Teresa es casa amb en Salvador Valldaura, que havia tingut una relació amb una violinista que es va suïcidar. En Salvador compra una torre a sant Gervasi ambun jardí enorme i tenen una filla, la Sofia.

Els Valldaura tenen una finca a Vilafranca i la Teresa no vol que en Salvador la vengui a un amic de la família, en JoaquimBerguedà.

El temps passa. En Salvador mor i la Sofia creix i es casa amb l'Eladi Farriols, que resulta que té una filla d'una altra relació, però la parella adoptala nena com si fos seva. Aquests creixen junts amb els fills de la parella, el Ramon i en Jaume en torn de la seva institutriu, la Rosa.

La segona part, estructuradaen vint-i-un capítols, no explica tant els fets externs i es centra més en la intimitat dels personatges.

Ena aquesta part la relació de l'Eladi i la Sofia ésdesastrosa: ell té relacions amb les minyones i ha envellit força.

l'Eladi és enganyat per la Rosa, la qual està ressentida per la mala relació amb el matrimoni d'en...
tracking img