Mirall trencat

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (446 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Mirall trencat és una de les obres més cèlebres de Mercè Rodoreda. En aquesta novel•la es pot apreciar el transcurs de les tres generacions dels Valldaura, una família plena de secrets des de el seunaixement fins a la decadència final. Un dels trets més importants d’aquesta obra és la utilització de símbols per part de l’autora, els quals explicaré a continuació.

Per començar tenim la torrede Sant Gervasi, una casa abandonada al principi però que és present a l’esplendor i la decadència de la família protagonista. Al jardí de la torre trobem el llorer que pateix la caiguda d’un llamp ien el que es suïcida la Maria, fets que representen la mort i la eternitat en cas del llorer ja que encara que a patit un fort cop segueix dret i la infantesa per part de la Maria. A més a més detenir a la torre com a representant del pas del temps a l’obra, trobem també l’armari japonès que en Nicolau Rovira va regalar a la Teresa Godoy, on en un principi aquest era completament nou però que amesura que van passant els anys es converteix en un moble vell i atrocitat. D’altra banda, en aquest mateix grup s’inclou el mirall, objecte significatiu a l’obra ja que es testimoni de la vida delspersonatges i reflecteix els millors i pitjors moments de la família, però no només mostra el pas del temps sinó que també pot ser una metàfora perquè els protagonistes van allà per donar la sevavisió personal d’un conjunt de successos de la seva vida, dels seus amors... Aquestes visions formen un tot fragmentat, com el mirall en els diferents personatges. Així mateix simbolitza la mort de lafamília en trencar-se quan comença la guerra civil.
També les flors tenen gran importància a la novel•la ja que representen fets o les relacions entre dos personatges. Les violetes simbolitzen el vincleentre la Bàrbara i en Salvador Valldaura, les roses de color carn fan referència a la Teresa, les flors del cirerer simbolitzen la relació entre Teresa Godoy i Amadeu Riera i per últim la pomera,...
tracking img