Mirall trencat

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 11 (2660 palabras )
  • Descarga(s) : 9
  • Publicado : 24 de agosto de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
I PART
Ens comença a introduir els personatges d'una manera una mica complicada degut a totes les relacions que apareixen:
Ens situem a la ciutat de Barcelona, més concretament en una joieria on el Sr. Rovira, en Nicolau, un home gran i ric; volia comprar la millor joia a la Teresa, la seva futura senyora.
El Senyor Valldaura va assistir en un concert de violins on tocava la Bàrbara, una amigadel seu amic Quim Berdagà. En Salvador Valldaura tingué una relació amb la Bàrbara. Ell n'estava molt enamorat. Al cap d'un temps Valldaura s'assabentà que la Bàrbara s'havia suïcidat i ell no s'ho va voler creure. Es translladà a París i a la tornada a Barcelona el seu amic Joaquim li va presentar la viuda del Senyor Rovira, La Teresa Goday.
En Salvador es començà a interessar per la Teresa.Quan Valldaura hagué de marxar a París va fer que cada dia la Teresa rebés violetes. Mentre en Valldaura era fora la senyora Teresa pensava en ell. Quan Valldaura va tornar la relació es feu més forta i se n'anaren a viure a París. Cap a la tardor tornaren a Barcelona on Valldaura sense dir res a Teresa comprà una torre. Quan Teresa veié la torre s'emocionar molt i abraçà el seu marit. Un cop laTeresa va veure la seva futura torre, tornaren a París on la senyora Teresa quedà embarassada. La criatura va néixer a Barcelona. Va ser una nena i li posaren Sofia.
S'instalaren a la torre, una casa enorme plena de criades i criats, amb un jardí enorme, també. La relació entre les criades i la senyora Teresa era molt bona. La petita Sofia ja tenia uns sis mesos.
En Joaquim i la Teresa no esportaven gairebé i quan ella va saber que aniria a passar uns dies a la torre no li agradà gaire, però en Quim era el padrí de la nena. Tot i que era el seu padrí, la Teresa va evitar, tant com li va ser possible, que la Sofia s'acostés al seu padrí, que no parava de repetir-li que tenia els ulls de japonesa.
Pel dia del sant de la senyora Teresa, Jesús, el seu fill vertader, l'anà a veure diguent queera el seu fillol, per què quan era molt petit se l'havia quedat en Miquel Masdéu i ella es casà amb un altre. En Jesús tingué una conversa amb la seva tia. També va conèixer a la Sofia. A partir d'aquell moment l'anà a visitar més sovint.
Quan Jesús Masdéu va ser més gran, s'interessà pels tapissos i es va posar a pintar-los. Molt sovint, desprès de pintar, s'arreglava i anava a veure laTeresa, només ho feia per què l'estimava, no pels diners com li deia el seu pare.
Un dia l'Eulàlia i la Teresa estaven a fora al jardí, a l'ombra de les glicines, prenent el té quan el senyor Valldaura preguntà a l'Eulàlia pel seu home, en Rafael. Un dels temes de conversa va ser la mort del joier, el senyor Begú.
Quan arribava la calor les senyores de fer feina de la casa van decidir de fer unaneteja als armaris. Al obrir-los van sentir una forta olor d'espígol i seguidament van començar a netejar i a fer comentaris sobre els vestits vells de la senyora.
L'Eladi es posà a treballar a la botiga de roba amb més prestigi de Barcelona. Era del seu tiet. Un dia la senyora Teresa, client habitual, entrà amb la seva filla Sofia i l'Eladi la trobà encantadora. L'Eladi s'apuntà a un club on hi eratambé la Sofia. Allà van tenir grans converses. Un temps més tard van decidir casar-se, però el senyor Valldaura va morir d'un atac de feridura i van decidir esperar dos anys més. Durant aquest temps la Sofia se n'anà a Londres i el senyoret Eladi es començà a enamorar d'una cupletista. Era Pilar Segura. Ell pensava que la Sofia era una noia eixuta, secreta. La relació entre la Pilar i ell anavenmolt bé, fins que la Pilar va quedar embarassada. Quan Sebastià Sanchez va veure l'estat de Pilar Segura, li oferí un treball i ella no va tenir cap més remei que acceptar-lo. Va treballar juntament amb Felip Armengol.
Abans que el senyor Valldaura morís, la relació entre pare i filla anava molt bé. Quan va fer la comunió el seu pare es posà molt malalt i li va dir que l'herència quedava per...
tracking img