Misatjes jo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (637 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
3º ENVIAR MISSATGES “JO”

QUÈ ÉS?
És l’expressió en 1ª persona de la nostra comunicació. Intenta ser un missatge assertiu, no agressiu, ni inhibit. Manifesta allò que opina, sent, desitja,prefereix, com hem dit abans en 1ª persona p. ex: “jo em sento...”, “ Jo opino que...”, “M’agradaria que...”, “Jo preferiria que...” Serà un missatge respectuós, expressa sense culpabilitzar, ni avaluar orebutjar les conductes dels altres, transformant valoracions o generalitzacions per expressions directes sobre l’acció que ens disgusta o volem que canviï , perquè ens molesta i com voldríem quefos.

PERQUÈ SERVEIX?
• Promou en l’ interlocutor la disposició al canvi ja que fa que tingui més elements per “adonar-se” del que se l’hi demana. Demanem canvis
• No deixen malmesa larelació, mantenir el vincle encara que volem mostrar les nostres necessitats, problemes , sentiments.
• Mostren un model d’habilitat interpersonal que pot ser imitat pels usuaris.

COM?
L’estructuradels missatge complert seguiria una forma similar a la següent: (DEEC)
1. DESCRIURE l’acció o fets que són motiu de disgust... pots començar la frase: “Quan...passa X...” no culpant, serdescriptiu.
2. EXPLICAR el que jo sento... pots començar la frase: “ em sento...” ,” estic neguitosa...” És indiscutible el que un sent, no jutges...evitant frases com: “ em fas posar nerviosa...”, “emfas sentir malament...” ( la culpa la posem en l’altre)
3. EXPLICITAR quins resultats preferiries obtenir o demanar concretament el canvi que sol·licites... pots començar la frase: “ i el que jovoldria... es que...” “el que jo et demano...” ( si no és pertinent per circumstàncies explicar el que sents, també pots explicar el que tu fas, quines són les teves accions p. ex: “quan vostè emcrida jo em bloquejo i em desentenc de la feina, el que voldria es fer-ho el millor possible)
4. CONSEQÜÈNCIES: amb la petició que fem si és previsible que hi hagin conseqüències positives cal...
tracking img