Mitologia celta

Páginas: 3 (647 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014
RELIGIÓ:
INVESTIGACIONS:
1.Busca un mite d’alguna cultura antiga dels nostres dies sobre l’origen del món o de l’home:

He triat la mitología Celta, situada a l’Edat de Ferro (IllesBritàniques,etc.).
Al principi, Déu va pronunciar seu nom, i el Manred (la primera substància de l'Univers) va ser format. El kpartícules indivisibles, cadascuna de les quals eren Déu i alhora part de Déu. Lavida va sorgir de Annwn (res).
Va ser Partholan el primer ésser en arribar a Irlanda. Va arribar amb la seva Reina Dalny i un grup de companys. Van venir de l'Oest, de la terra dels morts. Poc tempsdesprés d'haver-se instal·lat en aquesta terra, van haver de lluitar contra la temible raça dels Fomorians: éssers cruels , violents , deformes i malignes . Els van vèncer després de llargues lluites.Els Partholeanos desapareixerien temps després, a causa d’una gran Pesta.
Els Fomorians van reprendre el poder a Irlanda i sota el comandament dels seus dos reis: Morc i Conan, tenien totalmenttiranitzada la terra de Partholan . Va ser llavors que van arribar els Nemedis, parents de la raça de Partholan. Aquests van produïr una gran guerra, però al final van sortir derrotats pels Fomorians. Noméstrenta Nemedis van sobreviure a la cruel guerra. Es diu que d'aquests trenta hi havia una família que es deia Britan, i es deu a aquesta el nom actual de la Gran Bretanya.
Temps després va aparèixerel gran poble de Dana. Ells van venir del cel, ja que el seu origen era Diví . Dana era filla del cap dels déus Dagda. Els danaanos es van escampar per quatre grans ciutats: Falias, Gorias, Finias iMurias. A cada ciutat van adquirir coneixements propis de cada regió. De Falias portar la Pedra del Destí, la qual es posaven els reis en ser coronats. De Gorias Es van portar l'Espasa Invencible deLugh. D' Finias van portar una llança màgica i de Murias el Calder dels Dagda, el qual tenia la propietat de poder alimentar tot un exèrcit i no quedar mai buida.
Va ser amb totes aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mitologia Celta
  • mitologia celta
  • Mitologia celta
  • mitologia celta
  • Mitologia celta
  • La Mitología Celta
  • Mitologia celta
  • mitología celta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS