Mitosi a l'arrel d'una ceba

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (361 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Mitosi a l'arrel d'una ceba

Objectiu: Observar cél·lules en les diferents parts de la mitosi utilitzant les arrels de seva (miasma).

Material:

Microscopi
Vidre de rellotge
PortaobjectesCobraobjectes
Orceïna A
Orceïna B
Ceba
Aigua de l'aixeta
Tisores
Escuradents
Pinces
Pinça de fusta
Bisturi

Procediment:

1. Clavar quatre escuradents a la ceba i ficar-la demunt el vasamb l'aigua, conforme amb que només les arrels toquin l'aigua durant dos dies.

2. Tallar els quatre milímetres finals d'una arrel nova, ja que si no no podrem observar càl·lules divident-se. Colocarels quatre milímetres de l'arrel tallada damunt del vidre de rellotge, afegir dos mililítres d'Orceïna A (colorant) per tenyir estructures que s'estan dividint. i deixar que l'Orceïna A actui durantuns 10 minuts

3. Seguidament escalfar a la flama pasant el vidre de rellotge subjectat amb la pinça de fusta dos o tres vegades per demunt de la flama, i una vegada aguem escalfat a la flama lapreparació, agafar amb unes pinçes de punta fina l'arrel i col·locar sobre el porta objectes i afegir unes cuantes gotes (que o cobreixi) d'Oreceïna B i deixar-ho reposar dos minuts.

4. Finalment ambel bisturí tallar els dos últims milímetres de la punta, col·locar en el cobraobjectes, agafar un paper de filtre, i doblegar formant un quadrat, posar-ho demunt el cobraobjectes i presionar amb elpolze per escampar les càl·lules (squash). Col·locar la preparació al microscopi i observar-la.
Resultats:

Conclusions:

1. Per quin motiu utilitzem els últims milímetres terminals de les arrelsde ceba ? Perquè és on es produix el creixement de la ceba i pertant la divisió cel·lular.

2. Indiqueu les diferencies de la mitosi vegetal i animal.

Animal:

Les cèl·lules animals tenencentríols i el fus mitòtic s'organitza en el centrosoma.

La citosineci es produeix per estrangulació del citoplasma.

Vegetal:

Les cèl·lules vegetals no tenen centríols i el fus mitòtic...