Mivida

Páginas: 5 (1141 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
Met de les Conques En Met és el fill de la família Conques. Tracta la història de la vida marginal que pateix el protagonista, Met.
Idil·li xorc Idil·li vol dir: gènere poètic que descriu la vida rústica, els amors dels pastors, en una perspectiva de felicitat ideal, i xorc vol dir estèril. Aquest títol fa referència a la relació entre els protagonistes, el matrimoni que pretenen tenir i que noes pot produir ja que en Tit mor apedregat.
Parricidi Un parricidi segons el diccionariés el fet que comet un parricida, que és una persona que mata un ascendent, un descendent o el cònjuge. La relació amb el drama és que en Felet és acusat de matar la seva dona, quan en realitat no ha estat així.
Daltabaix Aquest títol té dos significats: D’una banda es refereix a la part on viuen, com explicaal relat, el torrent separa el barri de dalt i el de baix. Per l’altre part, es refereix a la catàstrofe que acaba succeint, la mort dels personatges i la desgràcia de la Doloretes.
El pastor Un pastor destrossa la collita pagès, el qual no li ha fet res. Aquest pastor ho fa per venjar-se d’un fet que li ha passat a ell. I ho paga amb la primera persona que se li interposa al camí. Com podemveure, el títol es refereix a l’acció del pastor, el que produeix la desgràcia al pagès.
La vella El títol es diu així, ja que en aquest relat s’explica la desgràcia d’una dona vella i el que passa a conseqüència d’aquesta.
L’empelt Dos germans que provenien del mateix pare, l’un molt bo i l’altre, producte d’un embolic amorós molt dolent. Un empelt és la unió de dues plantes diferent amb laintenció de formar-ne una de nova. En aquest conte s’ajunten dues persones totalment diferents i en surt una, molt desgraciada.
Agonia podem interpretar que agonia es refereix al mal tràngol que està passant la Bel, dona del protagonista, que s’està morint i està patint una mort molt dolorosa. Per una altra banda podem interpretar que l’agonia és el sentiment que sent en Minguet quan s’adona de laveritat sobre la seva dona.
OmbresLa relació del títol en aquest conte és veu donada pel fet en que trobem una família que és totalment una ombra. La mare és desgraciada perquè mai ha tingut res a la seva vida, i el seu marit és un home dolent. Al final la dona acaba estant sense el seu marit ni el seu fill, i acaba sent una ombra, desgraciada.
L’explosió El títol del drama està relacionat amb el seudesenllaç, ja que la història acaba amb una explosió en el taller on treballava en Peret.
‘’Nochebuena’’ El dia 24 de Desembre és la celebració que fan els cristians del naixement de Jesús, aquest títol té relació amb el conte ja que el succés passa aquesta mateixa nit, la nit abans del dia de Nadal.

RELACIONS DEL PAISATGE AMB LA HISTORIA:

Met de les Conques un poble, una casa en ruïnes ila cova/muntanya.
La muntanya està formada per una terra de fang argilosa que desprenia una olor desagradable, i l’ Església hi havia una trona on s’ hi asseia el predicador, una llosa d’ una tomba on es va asseure en Met per escoltar el sermó del predicador, i al voltant, nombroses cadires en les quals hi havia molta gent asseguda.
El casalot mig enrunat, que només tenia baixos i que tufejava untros de lluny.
La major part de a historia en Met la passa al poble, és a dir un paisatge rural, i com a tots els poble si podem trobar els diversos veïns, l’església, etc.
Idil·li xorc Els fets se situen en la rampa per on baixen els captaires cap a la vila on es troba situada la casa de la Laia, la plaça del poble i l’església. La rampa és on es descriuen els captaires, a la plaça del pobleés on es coneixen la Laia i en Tit i per últim a l’església és on es casen.
Parricidil’acció té lloc dins de l’habitació, però al principi també es veu l’exterior de la casa i altres estances, com la cuina. El fet que succeeixi a l’habitació significa en part la relació entre l’assassí i la Lena, ja que eren amats i on es troben els amats és al llit.
Daltabaix Aquest conte se situa en l’àmbit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mivida
  • mivida
  • mivida
  • MiVida
  • mivida
  • mivida
  • MiVida
  • MIV ActividadIntegradora2_Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS