Models De Negoci Wikipedia Y Google +

Páginas: 6 (1342 palabras) Publicado: 17 de junio de 2012
GOOGLE+


Què és?

Google+, pronunciat i inclús a vegades escrit Google Plus, és un servei de xarxa social gestionat per Google Inc. Integra els serveis de Google Perfils i Google Buzz. Google+ neix sota la idea de que tenim amic però que no volem compartir la mateixa informació amb tots, d’aquesta manera neixen els “Cercles”, “Quedades”, “Interessos” i “Missatges”. Estava cridada a ser lagran competidora de la xarxa social Facebook, la qual ja tenia més de 750M d’usuaris en 2011, any en que es va permetre la creació de comptes a Google+ lliurement.



Inicis i evolució

En un principi, tot apuntava a l’èxit de Google+ ja que ja integraba totes les funcionalitats de Google, tals com “Google Talk”, “Gmail”, “+1”, “Latitude”, “Maps” i el propi buscador que dóna nom a lacompanyia. A més, va ser llançat de la mateixa manera que Gmail. Es va obrir el servei però només es podia accedir mitjançant invitació, el que va provocar una gran expectació. Als 3 mesos i encara sent una versió beta on només es podia accedir mitjançant invitació, ja tenia 50 milions d’usuaris registrats i va créixer 15 vegades més ràpid que Facebook.


A finals de juliol, la xifra d’usuarisregistrats a Google+ havia superat els 29M d’usuaris.

Però passades les primeres setmanes, les xifres van començar a disminuir i ja es començava a parlar de la inactivitat dels comptes registrats.

Segons dades que circulen per internet, en tan sols 2 mesos, el nombre de missatges públic generats a la xarxa social han caigut quasi a la meitat (41%).

El 16 de Setembre de 2011 es va llançar l’API deGoogle+ per a intentar que desenvolupadors treballin amb ella i desenvolupin noves aplicacions i potser donar un altre impuls a la plataforma.

Cost

Per a desplegar tota la tecnologia que es pot veure Google+ va haver de comprar WideVine (USD 158 milions), Slide (USD 179 milions) i On2 (USD 123 milions).

Per altra banda, es va calcular els cost de la mà d’obra per a la creació de Google+,tot incloent les compensacions legals i considerant que unes 500 persones treballen en aquest projecte i es va estimar que es van invertir USD 125 milions.

Conclusió

A nivell de grup, creiem que inicialment és una eina poc intuïtiva, que dificulta la migració des d’una xarxa social cap a Google+, ja que no ofereix res nou i la seva amigabilitat és dubtosa.

De cara a la seva competidoradirecta, Facebook, no ofereix cap avantatge significativa. Es poden remarcar els “Cercles”, que en comparació a les “Llistes” de Facebook, és més còmode treballar-hi, però no és raó suficient per migrar-hi completament.

A més a més, ara per ara no es veu una ampliació del negoci orientat a empreses, que potser donaria una sortida factible al fracàs que creiem que presenta actualment.. Google+està orientat a nivell persona d’usuari i no pas cap a sectors de negoci com per exemple Linkedin.

Google+ és una xarxa social, i com a tal, si els teus amic i coneguts no l’utilitzen, deixa de ser social. Creiem que aquest és el fet primordial pel qual podem considerar a Google+ com un model de negoci orientat al fracàs, ja que no ha sigut capaç d’atraure l’atenció de les masses d’altres xarxessocials.



WIKIPEDIA



Què és?



Per a començar, anem a l’etimologia:



La paraula Wikipedia, nom propi encunyat originalment pels creadors de la Wikipedia en anglès a principis de 2001 i adaptat al català com Viquipèdia, és una construcció a partir del hawaià wiki i el grec pedia, literalment «educació ràpida», amb el significat d’enciclopèdia amb sistema wiki o enciclopèdiad’actualització ràpida.



Wikipedia és un enciclopèdia lliure recolçada per la Fundació Wikimèdia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 20 millions d’articles ( 375.073 en català), han estat escrits col·laborativament per usuaris d’arreu del mon i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. Va ser creada el gener del 2001 per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Google Y Wikipedia
  • Google: una lección de ética y negocios
  • Modelo de negocio de google
  • Negocios Wikipedia
  • Estrategia De Negocios De Google
  • plan de negocios google
  • Google plan de negocios
  • Wikipedia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS