Modernismo barcelona

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (352 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 7 de septiembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
EL MODERNISME A BARCELONA

El modernisme és un moviment artístic que es va donar al segle XIX a tot Europa però que a Catalunya rep aquest nom. Aquest moviment va ser el que li calia a Barcelonaper demostrar el que valia i que podia tirar endavant sola. Això, va suposar un gran canvi a la ciutat.

Uns dels trets característics d’aquest moviment és per exemple el sentit simbòlic que té laornamentació. La línia ondulada és també molt abundant en la decoració sobretot en els balcons de ferro forjat. Apareixen sovint referències al món medieval com símbols freqüents en la literatura. Lanatura però, és la font més important de la simbologia modernista. Constantment s’utilitzen elements de la natura per a decorar els edificis.

El modernisme va influir tant en la manera de viure, comde vestir... Així va sorgir la idea de l’art total on els arquitectes procuraven la unió de totes les arts. D’aquesta manera, es popularitzà en tota la ciutat.

Els arquitectes són, sense cap dubte,els més importants i significatius del modernista.

La literatura experimentà uns canvis estètics, la poesia es va tornar subjectiva i sensual. L’escultura es caracteritzava pel volum, el moviment ila suavitat. La música de Wagner va despertar el desig de modernitat. En la pintura destaquen el simbolisme, l’impressionisme i el naturalisme, reflectint l’intimisme, el decorativisme...

Ambaquest moviment es donà també una nova estètica gràfica, nous valors estètics en la construcció, la decoració i alhora de l’ús dels materials.

Els pensaments modernistes es van veure reflectitssobretot en les revistes de l’època que van ser les encarregades de difondre’l.

Durant el segle XX, el modernisme adquirí més força i es va fer popular en totes les arts. Triomfa en l’escultura, lapintura, la joieria, l’arquitectura, les ceràmiques, els mobles, les vidrieres... Gràcies a això, Catalunya recuperà reconeixement artístic sobretot amb l’arquitectura. Molts arquitectes van omplir...
tracking img