Monografia estiluz

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 12 (2752 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 30 de abril de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
ESTILUZ: CAS DE REPOSICIONAMENT

Estiluz es dedica al disseny, desenvolupament, fabricació i distribució de productes d’il.luminació decorativa de gamma alta pels mercats nacional i internacional.

Els seus dissenys elegants i funcionals, la gran qualitat dels materials i acabats, i l'enginyeria del producte van convertir Estiluz en una empresa capdavantera mundialment en el sector de lail.luminació, cosa que va permetre obrir filials comercials a París, Frankfurt i New York.

Fundada l’any 1969, compta amb una trajectòria familiar de tercera generació. Actualment té una plantilla de 40 treballadors.

Estiluz disposa d’un equip propi de disseny amb un històric de 40 anys creant làmpades, algunes de les quals han estat referent mundial.

Des de principis del 2005, Estiluz tambéincorpora dissenyadors externs de reconegut prestigi nacional i internacional. Gràcies a les seves idees fresques i amb la col.laboració del departament de recerca i desenvolupament intern, es pretén crear nous productes amb materials innovadors i refrescar el portafoli de productes amb una imatge més actual.

Estiluz compta amb una trajectòria comercial excepcional des de l’any 1980, quancomençà la seva activitat exportadora amb un pes del 75% de les vendes al mercat exterior, fins l’any 2001, moment en què la crisi americana va frenar el creixement del mercat que aleshores era el més important per l’empresa. L’expansió internacional començà a Alemanya l’any 1980, gràcies a la figura d’un distribuidor, continuà amb l’apertura de la filial Francesa l’any 2000, seguida de la filial aEstats Units l’any 1993 i finalment l’Alemana l’any 2003. Durant aquests anys també es van obrir altres mercats, creant una cartera de clients a 39 països.

La importància dels mercats alemany i americà, en crisi a partir de l’any 2000, va començar a afectar les vendes d’Estiluz i va motivar un anàlisis en profunditat de l’estratègia de l’empresa. En aquell mateix moment es començava aEstiluz el canvi generacional.

Els anys 80

Durant els anys 80 es va produir un creixement fort gràcies a l’èxit dels seus productes, d’estil neoclàssic. Això va permetre la penetració del mercat nacional i l’inici de la seva expansió a nivell Europeu. D’aquesta època en podem destacar la creació d’un portafoli de producte coherent, orientat al consumidor i amb el valor afegit d’haver estatdissenyat per l’equip de disseny intern, cosa que feia que tots els productes seguissin una mateixa línia de disseny, una identitat: es podia reconèixer perfectament quan un producte era de la marca Estiluz.

El consumidor d’aquesta època valora la qualitat i durabilitat dels productes i el gran cotingut estètic. Són avantatges competitives l’elegància dels productes, la seva intemporalitat i la granquantitat de llum projectada. Estiluz va ser el primer fabricant espanyol en incorporar la bombeta halògena, cosa que combinada amb els dissenys atractius de l’exitosa sèrie TALAIOT, va donar molta notorietat a la marca i èxit internacional.

Els anys 90

Durant els 90 es reforça el portafoli de productes neoclàssics i en versió halògena, ja iniciats durant els 80, i els nous models s’adaptena les tendències del moment. Són productes més esbelts, però que mantenen el segell d’Estiluz. Durant aquesta època es dissenyen productes que s’han convertit en clàssics i referents a nivell mundial. Són productes que permeten un gran creixement a l’empresa i que avui dia encara estan entre els productes més venuts.

L’any 1993 s’obre la filial a Estats Units i es dediquen molts esforços aobtenir les homologacions necessàries per treballar al mercat americà. El mercat americà i l’alemany passen a representar més del 50% de les vendes.

Els 2000

Les tendències al sector dels mobles i la il.luminació comencen a canviar, però l’empresa considera que els seus dissenys són tan especials i propis que no s’ha de canviar l’estil. Mentre les empreses de la competència projecten un canvi...
tracking img