Motivacio y emocio

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 18 (4403 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
MOTIUS PRIMARIS I SOCIALS I CONFLICTES MOTIVACIONALS

Primera part

Japó a la vora de l’abisme

El passat 11 de març del 2011 va començar per Japó un dels pitjors malsons de la seva història amb els incidents que es van iniciar aquell dia a la central nuclear de Fukushima, a conseqüència del terrible terratrèmol i posterior tsunami que van assolar el nord-est del país. Explosions en elsedificis que alberguen els reactors nuclears, fallades en els sistemes de refrigeració, alliberament de radiació a l'exterior, amenaça de fusió del nucli ... Tots els indicis apuntaven a una autèntica catàstrofe nuclear. Donada la magnitud de l'incident, les autoritats van declarar l '«estat d'emergència nuclear» i van adoptar mesures urgents encaminades a pal.liar els efectes de l'accident, coml'evacuació de la població resident a les zones properes a la central o la mobilització de les forces armades per controlar la situació. La situació va prendre tal gravetat que fins i tot a Tòquio (a 250 quilòmetres de Fukushima) es van arribar a registrar nivells de radiació anòmalament elevats.

A causa de les terribles conseqüències a què s'exposava el país, es van mobilitzar els coneguts com els"Herois de Fukushima", un grup de 50 treballadors de la central nuclear i el personal d'emergències (bombers, militars, etc.), que van anteposar la missió d'encarregar-se de minimitzar els efectes i les greus conseqüències provocades per l'accident de la central a la seva pròpia integritat i supervivència. Per aquesta tasca se’ls hi va entregar el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia de 2011.a) Reflexiona de forma raonada sobre l’impacte que creus que va tenir aquest episodi, a nivell general, sobre la motivació primària i secundària del conjunt de la població japonesa.

Aquesta catàstrofe va afectar considerablement per la seva magnitud tant en la motivació primària com en la secundaria. Parlant de motivació primària podem dir que es van veure afectades totes les necessitatsbiològiques que són bàsiques per la supervivència de les persones, i que gairebé no varen poder ser satisfetes sense ajuda externa com per exemple la regulació de temperatura al fallar els sistemes de refrigeració, i les necessitats mes bàsiques com som la gana, la set i la son, ja que moltes persones donades les conseqüències es van quedar sense recursos per satisfer aquestes necessitats. Aquestespersones la seva actitud anirà principalment encaminada a satisfer i cobrir aquestes necessitats que es veuran limitades i que per tant podem provocar molta tensió emocional, com es l’ansietat i l’estrès en la lluita per sobreviure donades les circumstancies. També es van veure afectats els motius d’adaptació ambiental, ja que la catàstrofe va arrasar amb moltes de les cases d’aquestes persones iper tant no tenien un lloc on refugiar-se del perill i on trobar una certa seguretat de sentir-se protegits de les característiques ambientals d’aquest, com son les adversitats climatològiques, tot això també provoca por en les persones, que estaran neguitoses i insegures respecte a la situació en la que es troben i això també provocarà un grau alt d’estrès i d’ansietat. També podem trobarproblemes de salut a causa de les radiacions que desprenien les nuclears.
En lo que es refereix a les necessitats secundaries o socials també crec que va tenir un fort impacte i que aquestes persones van quedar “tocades psicològicament” degut a les grans magnituds i repercussions d’aquesta catàstrofe. Partint de les seves necessitats d’afiliació, per una banda per necessitar l’ajuda d’altres personesque cobreixin les seves necessitats i la comprensió i l’afecte d’aquestes. També buscaran el suport de les persones properes al seu entorn, així que d’aquesta manera crec que es reforçaria la necessitat d’afiliació.

Totes les pèrdues que van patir aquestes persones, poden manifestar-se en forma de frustració i depressió, per patir una pèrdua que no s’esperaven d’una manera tant repentina....