My endless new york

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (659 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 31 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
MY ENDLESS NUEVA YORK
Tony Judt
Londres, 2 de gener de 1948 fins Nova York, 6 d’agost de 2010. Fou un historiador, escriptor y professor britànic. Especialitzat en Europa, fou director del ErichMaria Remarque Instiute en la Universitat de Nova York. Fou col•laborador habitual de la revista New York Review of Books.
Judt era jueu els seus pares l’enviaren a l’escola hebrea. Ajudà a promoure lamigració dels jueus britànics a Israel. En 1966 agafa un any sabàtic i se’n anà a treballar en el kibutz Machanaim. Quant Nasser expulsà a les tropes de la ONU en el Sinaí en 1967 i Israel esmovilitzà per la guerra, com molts jueus europeus, s’oferí a sustituir als membres del kibutz, que habien sigut cridats a files.
Durant i després de la Guerra dels Sis Dies, traballà com a conductor itraductor per a les Forces de Defensa d’Israel.
Després de la guerra començà a pensar que la empresa sionista estava esmorronant-se .
El 4 d’octubre de 2006, Judt tenia programat un discurs en elconsolat polac en Nova York, el qual fou cancel•lat ja que el govern polac decidí que les opinions del Sr. Judt sobre Israel no eren compatibles amb les relacions d’amistat entre Polònia i el Estat jueu.En 2008, a Judt se li diagnosticà esclerosis lateral amiotròfica. A partir de 2009, quedà paralitzat des de coll cap a avall. Finalment va acabar amb la seva vida el 6 d’agost del 2010, a l’edat de 62anys.
Les obres de Tony Judt foren
-2006- Postguerra, una Historia de Europa desde 1945
-2007- Pasado imperfecto, los intelectuales franceses 1944-1956
-2008- Sobre el olvidado siglo XX
-2010-Algo va mal

Comentari
El text a analitzar es un article realitzat per l’escriptor Tony Judt al diari
The New York Times i que es va publicar el 7 de novembre del 2010.
L’article comença amb unapartat crític sobre la política educativa que dugué a terma Margaret Thatcher, titulant-la com un ‘’assalt’’, a les univeristats britàniques senyalant Oxford. Encara que Judat aconseguí obrir-se pas i...
tracking img