Màrtir de sant policarp

Páginas: 4 (881 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2011
ESGLÉSIA D'ESMIRNA

Màrtir de Sant Policarp

El relat que ens dóna l'església d'Esmirna sobre el màrtir de Sant Policarp ens revela el sacrifici que van haver de patir en les seves carn, com enles carns de nostre senyor.
El relat ens diu que són nobles i sants per la voluntat de Déu, per la seva resistència i lleialtat, perquè encara que fossin fuetejats de tal manera que se'ls hi obria lapell i quedava a la vista les seves venes i artèries, fins a tal punt que qui ho observava tenia compassió i plorava; i amb la seva fe, els donava la força per no fer cap crit. Per donar a veure queno estaven al seu os sinó que estaven amb la gràcia de Déu. Perquè ell tenia la visió i saviesa, que no tenia cap ésser, doncs ja eren àngels a la terra. Eren unes proves que els hi posava el diableper al càstig etern.
A través del noble germànic, va lluita contra les feres de forma destacada, per així ser lliure de la seva vida injusta. D'aquesta manera tota la multitud va cridar: fora els ateusi que vagin a buscar a Policarp.
També l'escrit ens fa referència amb Quinto, que ens va donar la lliçó de que no es pot ser màrtir perquè un vulgui sinó que has de ser escollit.
El gloriósPolicarp no es va desanimar i va mantenir-se a la ciutat però la gran majoria de cristians li van dir que es retirés, i ell es va retirar amb una casa no gaire lluny de la ciutat. Tres dies abans de la sevacaptura, va veure el seu coixí ple de flames i es va girar i va dir als que estaven amb ell: és necessari que sigui cremat viu. El capità Erodes, el va capturar després de torturar a dos esclaus quepertanyien a Policarp, i portar-lo fins a la sorra amb les feres. Van sortir a la seva captura un divendres a l'hora de sopar i arribaren a la nit del dia següent. En comptes de fugir va esperar i vadir: feta la voluntat de Déu, conversà amb ells i parà taula per a ells, per a que beguessin i mengessin tot el que ells desitjaven. I els demanà una hora per orar.
El dissabte el portaren a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santa marta
  • santa marta
  • Santa marta
  • Santa Marta
  • Santa Marta
  • Santa marta
  • Comunas De Santa Marta, Colombia
  • Puerto De Santa Marta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS