Nanotecnologia

Páginas: 7 (1536 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2011
LES NOVES TECNOLOGIES
¿TEMOR O IGNORÀNCIA?

Erica Carrillo García

La ciència avança i amb açò l'evolució de noves tecnologies que dia a dia les veiem créixer i formar part del nostre entorn laboral, social, sanitari i econòmic. Este nou impacte sobre la nostra vida quotidiana és i continua sent motiu de discussió, confusió i por de masses.

En primer lloc, L'Energia Nuclear ha tingut unaconnotació negativa pràcticament des de l'inici d'esta tecnologia. Immediatament ens ve a la ment les bombes atòmiques de Hiroshima i Nagasaki (fotografía 1) i l'accident de la central nuclear (fotografía 2) de Chernobyl. És per descomptat, una energia que pot provocar greus danys si no la manipulem amb totes les precaucions. Però molt ha plogut des de llavors, en l'actualitat s'ha presconsciència global dels perills que l'energia atòmica porta al ser mal utilitzada, i de ser considerada una arma, s'ha passat al pol oposat: ara se la veu com una poderosa ferramenta que, en els temps de pau, pot brindar benestar al ser humà a través de múltiples aplicacions.
Un punt positiu és que l'energia nuclear està exempta de carboni, la qual cosa significa que no aporta a l'emissió de gasos d'efectehivernacle. Quant al seu ús en la generació d'electricitat, ha tingut resultats destacables a l'ocasionar el menor impacte ambiental dins de la producció massiva d'energia elèctrica, en comparació amb, per exemple, el vessant hidroelèctric. Una altra de les seues aplicacions més comunes la trobem en l'àmbit sanitari amb la utilització de la Ressonància Magnètica que ens aporta informació per aldiagnostique i tractament de patologies, o els Rx, la Radioterapia per a combatre "el càncer i moltes més utilitats que ens proporciona aquesta tecnologia. El Medi Ambient també s'avantatja d'esta ciència utilitzant tècniques nuclears per a la detecció i anàlisi de diversos contaminants. En l'Agricultura, les aplicacions nuclears s'enfoquen a la investigació de la fertilitat dels sòls i com evitarles plagues de insectes.

A pesar d'estos múltiples avantatges, resulta curiosa un desavantatge que està en la seua mateixa naturalesa: la radioactivitat. Sense la protecció adequada, algunes radiacions electromagnètiques (como els rajos gamma i fragments del nucli de l'átomo) poden penetrar en els organismes vius i destruir o alterar les seues cèl·lules. A més està l'inconvenient dels residusradioactius La majoria té una activitat relativament baixa, però altres, com el combustible gastat, es mantenen altament radioactius durant cents o milers d'anys, per la qual cosa és necessari emmagatzemar-los en instal·lacions subterrànies de gran estabilitat geològica.

[pic]fotografia2

Visionant l'ampli context nuclear, hem de llevar-nos eixe tabú o temor per part de la població que es deuexclusivament per la desinformació i la falta total i absoluta de coneixement per part de la ciutadania sobre la Radioactivitat i l'Energia Nuclear i per consegüent la falta de confiança cap als organismes, institucions, profesionals e investigadors locals expertes en l’àrea nuclear.
 Informar i donar a conéixer totes les alternatives, costos, desenvolupaments tecnològic, els avantatges idesavantatges, la gestió de tots els tipus de residus que genera l'obtenció d'energia elèctrica, siga quin siga el seu origen, portaria a una sana i madura discussió sobre les alternatives que compta el país per a desenvolupament propi, prestació de servici o per la venda de tecnologies d’altres països 

D'altra banda, ens trobem amb una revolució tecnològica que crida a les portes de la societatoferint un gran aparador de beneficis, parlem de la Nanotecnologia associada o definida com la 'fabricación molecular' (fotografía 3) la viabilitat de la qual tindria un impacte enorme en les nostres vides, en les economies, els països i en la societat, es en general, un futur no molt llunyà.
[pic]fotografía3
Entre els efectes, destaquen els seus potencials impactes en la medicina, la biologia, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • La Nanotecnología
  • nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnología
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS