Napoleó Bonaparte

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
NAPOLEÓ BONAPARTE
ORIGENS I VIDA DE NAPOLEÓ
Napoleó Bonaparte va néixer a l'illa de Còrsega el 15 d'agost de 1769. Els seus pares van ser Carlos Bonaparte (advocat) i Maria Letizia Ramolino. Vatenir 7 germans: José (1768), Lucien (1775), Elisa (1777), Luis (1778), Paulina (1780), Carolina (1782) i Jeroni (1784).
Va seguir la carrera militar en l'especialitat d'artilleria, destacant endiversos successos de la Revolució Francesa, com la reconquesta del port de Toló el 1793. Aquest fet li va permetre ascendir al rang de general de brigada. Durant el període del Directori, Napoleó va dur aterme una brillant campanya a Itàlia derrotant als austríacs a Lodi, Arcola i Rivoli.

LA CONQUESTA D’EGIPTE
Al març de 1798 Bonaparte va proposar dur a terme una expedició per colonitzar Egipte,per aquell temps una província otomana, amb l'objectiu de protegir els interessos comercials francesos i tallar la ruta de Gran Bretanya a l'Índia.
 Amb el seu exèrcit atrapat a Egipte, l'objectiu deBonaparte d'enfortir la seva presència a la Mediterrània es va veure frustrat, si bé va aconseguir consolidar el seu poder a Egipte, no sense sufocar abans diverses revoltes populars. Bonaparte vaordenar que a Egipte la servitud i el feudalisme fossin abolits i els drets bàsics dels ciutadans garantits.
La matança va culminar quan Bonaparte va ordenar l'execució de 3.000 presoners turcs. Amb elseu exèrcit debilitat, i incapaç de prendre la fortalesa d'Acre, Bonaparte es va veure obligat a tornar a Egipte al maig de 1799.
De tornada al país del Nil, el 25 de juliol Bonaparte va derrotar alsotomans en el seu intent de desembarcament en Abukir. Amb la situació a Egipte estancada i la cada vegada major inestabilitat a França, Bonaparte va abandonar el país en una goleta rumb a França,deixant al comandament al general Kléber.

DE CÒNSOL A EMPERADOR, D’EMPERADOR A LA CONQUESTA.
Aprofitant la seva gran popularitat a França va donar el cop d'estat del 18 de Brumari de l'any VIII de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Napoleo N Bonaparte
  • Napoleó Bonaparte
  • napoleo bonaparte
  • NAPOLEÓ BONAPARTE I EL SOMNI D’UN IMPERI
  • Napoleó Bonaparte; La Restauració; I Les Revolucions Liberals 1820 1830 1848
  • Napoleo
  • BONAPARTE
  • Napoleó bonaparte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS