Naranja mecánica

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (627 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 23 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Quins penses que són els grans temes que queden reflectits en la pel•lícula?

Els principals temes de la pel•lícula són sens dubte la delinqüència i la violència per una part (violacions,pallisses) i per una altra part el tractament psicològic que li fan.

2. Analitza la relació del protagonista Alex amb els seus amics, i amb la seva família.

La relació de l’Alex amb els seus amicsés freda, distant, i per part seva, dominant. Ell és el líder de la banda, el que domina, i el que obliga d’alguna manera a que ells facin tot el que l’Alex vol.

Respecte a la relació que té amb elspares també és distant per part de tots, els pares passen bastant d’ell, no es preocupen, ni tan sols saben de que “treballa” i quan l’Alex marxa a fer el tractament troben l’excusa perfecta peroblidar-se i despreocupar-se d’ell.

3. Explica pas per pas el tractament Ludovic, en què consisteix, com ho fan…

En el tractament Ludovic l’injecten un medicament que li provoca vòmits, després elporten a una sala i comencen a posar-li una pel•lícula amb escenes de violacions, pallisses, etc…li obren els ulls amb una mena de pinçes que fan que no els pugui tancar.

A les escenes nazis que liposen, amb fons musical de Beethoven (el seu ídol) Alex es comença a trobar malament, li agafa pànic, i relaciona el seu malestar amb totes les imatges violentes que veu.

Finalment, per comprovarque està curat del tot, l’obliguen a llepar la sola d’una sabata, tirat al terra, i després surt una noia i ell és totalment incapaç de tocar-la, per la qual cosa se suposa que ja està curat.
4. Aquina corrent psicològica està relacionat el tractament. Explica breument les característiques principals d’aquesta corrent.

El tractament està relacionat amb el condicionament clàssic.

Elcondicionament clàssic és el mecanisme més simple pel qual els éssers vius poden aprendre relacions entre estímuls i canviar la seva conducta en conformitat amb això.

5. Identifica en aquest cas quin...
tracking img