Naturales (bosc mediterrani)

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (569 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
naturalesBOSC MEDITERRANI

FITXA DE BOSC MEDITERRANI:

-Ecozona (s) :Afrotropical, Australàsia, Neártico,Neotropical,Paleàrticclima Mediterrani-Tipus de vegetació :xeròfila-Subtipus:Garriga(Califòrnia),matoll xilè,fynbos(Sud-àfrica)-Latituds: 30 º-40 º.-Superfície: 1.400.000km²-Continent (s):Europa, Àfrica, Àsia, Amèrica del Nord, Sudámericai Austràlia-Arxipèlag (s):Illes Canàries(ESP)-IllesMadeira (PER)Illa (s) Balears, Malta, Còrsega, Sardenya i Sicília

Què és un bosc mediterrani?
Gran extensió que forma un ecosistema d'arbres i mates.

Què és un bosc?
El bosc es una massavegetal on l´estrat arbori és el predominant.
DIVERSITAT:
Aquestes regions són de gran diversitat en hàbitats i espècies. Els tipus de vegetació poden anar de boscos a arbredes, sabanes, matollars ipraderies;els paisatges en "mosaic" són comuns. Molta de la vegetació mediterrània és escleròfil·la ( de fulles dures).

Vegetació
Els arbres més comuns que són de fulla perenne són Els Pins,l'alzina i l'alzina surera. Tot i aixi, a les zones del bosc més humitati fresques sobretot a les Obague – s'hi estableixen arbres de fulla caduca, dels quals Els més destacats són l'Avellanosa i elroure.Les Fulles de les espècies vegetals són Petites i dures perconservar la Humitat.

FAUNA:
La diversitat d'ambients, altituds, orientació, composició del substrat, microclimes, etc. origina unaconsiderable varietat de fauna.
Els mamífers més representatius són:
-Porc senglar, Cabra salvatge, Rabosa, Teixó, Gerdosa, Ginesta, Mostela, Conill, Eriçó comú, liró caretó, Musaranya comuna i Ratpenat.Entre els amfibis podem trobar:
-Galibat o ofegabous, Gripau d'esperons, Gripau parter ibèric, Gripau comú i Granota.
En quant als rèptils:
-Sargantana cuallarga.
-Colobres: De Ferradura,Bastarda i D'Escala.
-Les aus constituïxen el grup més interessant i abundant, destacarem:
Gaig, Estornell, Abellerol, Oriola, Agatejador, Oreneta daurí
-Rapinyaires diürnes:
Àguila reial, Àguila...