negocios integrales

Páginas: 6 (1461 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014
ANTROPOLOGIA DE KARL MARX






































ÍNDEX

1.INTRODUCCIÓ 2
1.1. Biografia 3
2. ANTROPOLOGIA DE KARL MARX 3
2.1 Què és l’ésser humà? 4
2.1.1 Què diferencia l’ésser humà dels altres éssers viu? 5
2.2 Alienació en el treball 5









1.INTRODUCCIÓ

Aquest treball sobre Karl Marx es centra en l’antropologia.L'antropologia és la ciència que estudia l'ésser humà combinant en una sola disciplina els enfocaments de les ciències naturals i de les ciències socials i humanes, així com amb la filosofia. Se la pot definir com la ciència que s'ocupa d'estudiar l'origen i desenvolupament de la variabilitat humana i els comportaments socials a través del temps i l'espai.
Més concretament, l’antropologiafilosòfica es la disciplina que s’ocupa d’intentar comprendre i descriure com és l’ésser humà.

Karl Marx va ser un filòsof contemporani, i per tant, és important tenir una idea sobre l’antropologia durant aquesta època. En la filosofia contemporània es critica que l’essència humana es consideri una cosa fixa i invariable que determini com hem de viure o ser i com comportar-nos en societat. Cal afegir,que es manifesta un ateisme materialista que esta en contra de la idea d’una anima immaterial i immortal i nega la vida desprès de la mort.
1.1. Biografia
Una breu biografia de Karl Marx: Va ser un pensador socialista i activista revolucionari d'origen alemany. Va néixer a Trèveris, Prússia occidental, el 1818. Karl Marx procedia d'una família jueva de classe mitjana. Va estudiar a lesuniversitats de Bonn, Berlín i Jena, doctorant-se en Filosofia per aquesta última en 1841.

Des d'aquesta època, el pensament de Marx quedaria assentat sobre la dialèctica de Hegel, per substituir d’idealisme d'aquest per una concepció més materialista. A partir dels seus pensaments es va crear una nova ideologia; el marxisme, que va servir com a base per part dels moviments revolucionaris de la segonameitat del s. XIX i part del s. XX. Al 1848 va publicar el manifest comunista que resumia la seva doctrina social i política.
Finalment, va morir el 1883 a Londres.
2. ANTROPOLOGIA DE KARL MARX

Marx va viure durant el s. XIX i va veure les conseqüències que va tenir la revolució industrial a la vida de les persones: llargues jornades de treball, manca de drets laborals, treball infantil,etc....
Va combinar l’anàlisi del sistema econòmic capitalista amb l’esperit il·lustrat que utilitzava la ciència per resoldre els problemes socials. Era partidari de transformar aquesta realitat per promoure una societat millor en que totes les persones es considerin iguals, és a dir, que no hi haguessin unes classes socials diferenciades.
Marx era un filòsof materialista (la realitat nomésestà formada per coses materials), determinista (considera que tot passa per alguna raó i per tant tot té una causa, és a dir, que no existeix l’atzar) i ateu (no creu en l’existència de cap divinitat).
Segons Marx, la història està condicionada per les condicions econòmiques. Aquesta teoria s’anomena materialisme dialèctic.
Aquesta teoria diu que la superestructura ideològica d’una societatjustifica l’estructura econòmica d’aquesta, i, que a la vegada, aquesta estructura econòmica condiciona la superestructura ideològica. Dins de l’estructura ideològica, hi ha l’estructura ideològica (formada per la religió, l’art...) i l’estructura jurídica (formada pel model d’estat, les lleis...). La estructura econòmica està formada pel treball, els mitjans de producció i les relacions entre elsindividus en el procés de producció. Per tant, el materialisme dialèctic, ens explica tot allò que influeix en la vida humana, que va variant al llarg del temps. Veiem com el mode de producció de la vida material (economia), condiciona el procés de vida social, política i intel·lectual (ideologies). En mostra que el sistema econòmic és un punt clau en la societat, ja que condiciona la manera de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Negociador Integral
  • Asesoria Integral De Negocios
  • ERP sistemas integrales de negocio
  • El proceso de administración integral de riesgos de negocio.
  • Matematica Aplicada a los Negocios clase integral respuestas
  • Sistemas Integrales de Negocios
  • Modelos de negocio y cuadro de mando integral
  • El yo integral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS