Nens Soldats

Páginas: 2 (474 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
NENS SOLDATS

Al llarg de la història, i en moltes cultures, hi ha hagut nens involucrats en campanyes militars, fins i tot quan aquestes pràctiques estaven en contra dels usos culturals.

Al'Europa medieval, s'usava a nens com assistents en la batalla (escuders), encara que el seu paper en els combats reals era limitat. L'anomenada Croada dels Nens en 1212 va reclutar a milers de nens com asoldats sense entrenament, sota l'assumpció que el poder diví els permetria vèncer l'enemic. Els nens no van arribar a entrar en combat real.


Baterista durant laGuerra de Secessió Un soldat de la Xina Nacionalista de 10
 anys, aBirmània, maig de 1944.

S'ha acusat a diferents forces armades de sacrificar a nens en accions militars en temps moderns. Alguns soldats usen a nens com a cobertura. Si l'enemic deixa de disparar peraixò, això els dóna un avantatge. Si l'enemic obre foc, això es pot usar amb fins propagandístics.
Entre d'altres, s'ha acusat d'ús de nens als palestins. Alguns diuen fins i tot que els pares crienals seus nens amb aquest propòsit específic.
El reclutament de nens com a soldats és una pràctica que ha sobreviscut fins a l'actualitat. Per exemple, en les últimes etapes de la Guerra del Golf, elsdos bàndols van ser acusats de reclutar a adolescents per omplir les seves files militars, afeblides després d'anys de conflicte. Es va acusar l'Iran de netejar camps de mines fent que nenscorreguessin davant dels soldats. A l'Àfrica, l'ús de nens soldat en guerres civils i conflictes tribals és hàbit comú. S'acusa habitualment també a diferents moviments guerrillers de reclutar o forçar a nens acampanyes militars. El problema dels nens soldats és, al costat de les mines, una càrrega per a tota Àfrica, en forma de persones que no han conegut una altra vida que la guerra, molts d'ells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Protocol Facultatiu Nens Soldats
  • els nens soldats
  • Soldats De Salamina
  • Pelicula de nens
  • Documental "De Nens"
  • Nens Salvatges
  • Nens
  • Glossari d'economia per a nens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS