Neurones Mirall

Páginas: 3 (663 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2013
Les neurones mirall: imitació, intencionalitat i creativitat.
Què són?
Les neurones mirall són una certa classe de neurones que s'activen quan un animal o persona desenvolupa la mateixa activitatque està observant executar per un altre individu. Les neurones de l'individu imiten l'acció d'un altre individu. El que significa que el que observa està fent exactament el mateix que l’observat. Peraquest motiu aquestes neurones s’anomenen mirall.
Funció?
La funció més clara de les neurones mirall seria la imitació.
Una altra funció d’aquestes neurones seria la empatia (capacitat de posar-seal lloc d'un altre).
Com aquestes neurones es troben prop de l’àrea del llenguatge, podrien tenir molt a veure amb la capacitat de parlar i amb el llenguatge.
On les trobem?
Les neurones miralles troben, com totes les neurones, al cervell. Aquestes neurones en concret, han estat trobades a l’escorça frontal inferior (prop de l’àrea de Broca) i en el lòbul parietal.
Descobriment
Lesneurones mirall van ser trobades al voltant del 1980 i 1990 per casualitat.
Giacomo Rizzolatti, treballava amb dos científics més (Leonardo Fogassi i Vittorio Gallesea) la Universitat de Parma, Itàlia.Estaven estudiant les neurones especialitzades en el control del moviment de la mà. I havien posat uns elèctrodes a l’escorça frontal inferior d’un mico. A cada experiment, només registraven l’activitatd’una neurona del cervell del simi mentre li donaven aliments. Així podien mesurar la resposta de la neurona a aquests moviments. I així, per casualitat van trobar les neurones mirall.
Es van adonar deles neurones mirall, quan Fogassi va prendre un plàtan i van veure que algunes de les neurones del mico reaccionaven. Es van plantejar que com podia haver passat si el mico no s’havia mogut. Vanpensar que havia estat un error, però després vam comprovar que tot funcionava bé i que succeïa sempre que repetien el moviment.
Ho van publicar i posteriorment es va confirmar que aquestes neurones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Neurones Mirall
  • Neuronas
  • La neurona
  • Neuronas
  • la neurona
  • las neuronas
  • Neuronas
  • neuronas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS