Nike

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (962 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Nike, Inc. amb seu a Beaverton, Oregon, és la principal i més exitosa marca de calçat, equipament i indumentària esportius. Controla més del 60% del mercat i s'ha convertit en un dels principalsicones de la cultura pop.
Podríem dir que la deessa grega de la victòria, en honor a la qual Nike ha rebut el nom, és en realitat la deessa del calçat. Nike pot ser la més jove de totes les principalsmarques, però és la marca que domina en tot el món.

Tot va començar entre el 1963 i 1964, a la universitat de Portland, a Oregon, EUA, quan Phil Knight, un corredor de mitja distància i l'estudiantde comptabilitat, i el seu entrenador Bill Bowerman van unir les seves forces.

En 1962, després de completar els seus estudis, Knight va fer un viatge al voltant del món. Durant la seva estada alJapó, va prendre la ambició que compartia amb Bill Bowerman: iniciar la importació de sabatilles d’atletisme de baix cost i alta tecnologia japonesa als EUA, amb l’objectiu de crear alternatives en elcalçat esportiu, dominat fins llavors per els alemanys (Adidas).
Per això Knight va contactar amb la marca de les sabatilles esportives “Tiger”, de Onitsuka, una de les més grans de Japó (les araconegudes com Asics). I sota el nom de la marca Blue Ribbon Sports (BRS), van començar a vendre les “Onitsuka Tiger”.
Els primers 200 parells va arribar als EUA el desembre de 1963. Aquest va ser unpunt d'inflexió, i amb Knight i Bowerman havent invertit al voltant de 500 dòlars cada un, l'empresa va guanyar ràpidament una gran reputació entre els atletes universitaris.
BRS es va registraroficialment al 1967, i va funcionar amb aquest nom fins els anys 70
En poc temps, Bowerman somiava amb la forma de millorar el disseny de sabates Onitsuka, i Knight somiava amb quant més profitós seriaper produir i vendre les seves pròpies sabates.

L’any 1971, un corredor de mitja distancia llicenciat en antropologia i un dels empleats principals de la companyia, Jeff Johnson, va somiar amb la...
tracking img