Ninguno

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (261 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Sencillamente me quiero inscribir!

•Mirall trencat és una novel·la dividida en tres parts, que narra el principi i el final d'una família, elsValldaura-Farriols, que representen un temps i un país concret. Els capítols solen ser curts, però a mesura que passem de la primera part a la segona i de lasegona a la tercera, es fan més llargs.

La primera part està formada per divuit capítols, hi fa una presentació dels personatges i dels escenarismitjançant un narrador objectiu, per tant hi predominen la narració de fets, seria com una introducció. Es presenten els fundadors de la família: Teresa Godayi Salvador Valldaura, personatges que pertanyen a un món burgès.

La segona part, estructurada en vint-i-un capítols, no explica tant els fetsexterns i es centra més en la intimitat dels personatges, és un estil més literari amb frases llargues i més complicades. És en aquesta part on es donen lestristeses i la tragédia.

L'última part, de tretze capítols, continuarà amb la descripció de la història familiar. La Teresa és la protagonista i moracompanyada dels records més estimats. Tothom fa una especie de balanç del que ha sigut la seva vida, és així com sorgeix l'enyorament i nostàlgia delpassat, de la joventut.

Tota la novel·la transcorre en passat fins al moment de la mort, la fi de la nissaga.

2 PERSONATGES

Amadeu Riera:

És elnotari casat amb la Constància i serà l'amant de la Teresa, relació que recordarà per sempre. Aquest té una relació molt estreta amb els Valldaura.
tracking img