Nit de reis

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (946 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Teoria del Teatre

NIT DE REIS
De William Shakespeare
Nit de Reis ens presenta la història de Sebastià i Viola, dos germans bessons que naufraguen a prop de les costes d’un país anomenat Iliria,allà Viola arriba amb el capità del vaixell, qui l’ajuda a entrar a la cort del Duc Orsino, de qui s’enamora gairebé a l’instant, com a patge, fent-se passar per un noi, Cesari. Orsino està bojamentenamorat d’Olivia, una comtessa que es troba de dol a causa de la mort del seu germà. El Duc enviar a Viola a intercedir per ell davant de la Comtessa, però aquesta s’enamora, alhora, de la joveimpostora. A partir d’aquí comença una comèdia d’embolics en la que els equivocs no fan més que créixer amb la presència de l’oncle d’Olivia, Tobies, i d’altres personatges de caràcter còmic com són elBufó, el cavaller Andreu, Malvolio i la servent Maria.
Sebastià apareix a l’illa quan la seva germana ja porta tres mesos a la cort d’Orsino, cosa que provoca que tothom el confongui amb ella, o amb ell,donat el personatge que representa Viola.
La representació portada a terme per el Talleret de Salt respon al teatre clàssic més tradicional, una escenografia que no canvia en tota la obra, vestuarid’època i una manera de fer i d’actuar entre l’hilarisme i el riure fàcil.
Les actuacions són força encertades, si bé és cert que hi ha alguns casos, sobretot al principi de l’obra, de sobreactuació,durant la funció aquest aspecte es va suavitzant i deixa pas a una actuació més adient amb el text.
El registre còmic i irònic de l’obra de Shakespeare s’aconsegueix reproduir fidelment.
En el casdels actors, ens trobem amb un repartiment força heterogeni, tot i que amb algun daltabaix, en l’obra destaquen especialment les actuacions de Tobies, Malvolio i del Bufó Fest. El primer, en el paperde l’oncle borratxo d’Olivia, demostra la seva experiència i saber fer com actor en un personatge ple de matisos, passant des del registre més còmic fins al drama en el moment en que Sebastià...