Nobleza obliga

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (356 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
FITXA TÈCNICA:
TÍTOL: Noblesa obliga
TÍTOL ORIGINAL: A Noble Radiance
AUTOR/A: Donna Leon
TRADUCTOR/A: Xavier Solé Muñoz i Xavier Garcia Muniesa
EDITORIAL: Edicions 62
NÚM. PÀGINES: 270 pàgines1. L’has llegit (tot)?

2. Argument (màxim 100 paraules).
A Brunetti li han encarregat un cas d’assassinat a la província de Belluno. Resulta ser que el cadàver és el fill d’una família moltpoderosa de Venècia, els Lorenzoni. Després d’algunes xerrades amb familiars, amics i gent que el coneixia no arriba a cap conclusió rellevant. No és fins que rep uns anàlisis que el mort s’havia fetdies abans de morir, que Brunetti sap que el noi havia mort per una contaminació radioactiva. Aquesta va ser provocada pel seu pare, que va encarregar que el segrestessin i, ja mort, li disparessin untret per ocultar la seva verdadera mort.
3. Comentari (tema, personatges importants, elements a destacar, valoració).
El tema d’aquesta novel·la és el que una persona pot arribar a fer perguanyar diners il·legalment i no tacar la pròpia imatge, fins i tot, arribar a matar el teu propi fill. També es debat la manera de com s’haurien de castigar alguns delictes com, en aquest, casl’assassinat. A la novel·la hi ha diferents opinions: la pena de mort i la cadena perpètua, entre d’altres.
M’agradaria destacar l’estil que té Donna Leon a l’hora d’escriure aquesta novel·la. És un llibre moltdescriptiu, cosa que fa que t’impliquis molt més en la resolució del cas. Tots els personatges estan molt ben explicats, però Brunetti és el que més m’ha agradat, ja que és una persona que té les ideesmolt clares i que pots saber sempre el que pensa perquè l’autora ho descriu esplèndidament. És un personatge senzill i amb una vida personal molt atrafegada, cosa que fa que sigui individu méspròxim.
Noblesa obliga és una novel·la que m’ha agradat molt. Suposo que, a més, com que les accions transcorren a Venècia, m’ha convençut més, ja que aquest estiu hi he estat de vacances. La recomano...
tracking img