Normativa Forestal Estatls I Autonòmica

Páginas: 18 (4470 palabras) Publicado: 25 de abril de 2012
NORMATIVA FORESTAL ESTATLA I AUTÒNOMA

Reglament de Forest: Decret 485/1962, de 22 de febrer

1941: Llei de 10 de març, sobre el Patrimoni Forestal del Estat
1957 : Antiga Llei de Forest
1968: Llei 81/1968, de 5 de desembre, sobre Incendis Forestals


Llei 43/2003, de 21 de novembre, de Forests (estatal)
S’estructura en:
 7 Títols
 11 Disposicions addicionals
 5 Disposicionstransitòries
 1 Disposició derogatòria
 6 Disposicions finals

Llei 10/2006, de 28 d’abril

El què diu el Decret o el Reglament continua sent vigent en tot allò que no sigui contradictori amb la Llei 43/2003, l’actual.

A més, hi ha la Llei forestal de Catalunya, llei 6/1988, de 30 de març. També es parlarà en aquest tema.

Reforma: Llei 10/2006, de 28 d’abril

En la Llei Forestal del2003 s’hi van trobar certes deficiències i insuficiències, per això, es va fer la reforma, que consisteix:

 Nova regulació del Catàleg de Forest d’Utilitat Publica, la certificació forestal és un instrument per a la gestió, que vincula el comerç dels productes forestals amb la gestió sostenible de les forests.

 Prohibir el canvi d’ús forestal dels terrenys forestals incendiats durant 30anys.

 Es reconeix la condició d’agent de l’autoritat dels agents forestals, que aquests funcionaris constitueixen Policia Judicial als efectes de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

 Creació de Fons per al Patrimoni natural, per garantir l’estabilitat i continuïtat dels recursos econòmics en suport dels espais forestals.

 La delimitació de les funcions de competència estatal:
 ElGovern: responsable d’aprovar les directius sobre ordenació i aprofitament de forest.
 Les Comunitats autònomes: responsables d’aprovar les instruccions d’ordenació i aprofitament de forests.

 En la lluita contra infraccions penals mediambientals s’atribueix al Ministeri Fiscal la defensa de l’interès col•lectiu referent al medi ambient.

Definicions

Diferents conceptes:

Forestal: totallò relatiu a les forests.

Espècies forestal: espècies arbòria, arbustiva, de matollar o herbàcia que no es característica de forma exclusiva del cultiu agrícola.

Gestió: el conjunt d’activitats d’índole tècnica i material relatives a la conservació, millora i aprofitament de la forest.

Silvicultura: conjunt de tècniques que tracten sobre la conservació, millora, aprofitament iregeneració o, si escau, restauració de les masses forestals.

Gestió forestal sostenible: l’organització, administració i ús de les forests de forma i intensitat que permeti mantenir la seva biodiversitat, productivitat, vitalitat, potencialitat i capacitat de regeneració, per atendre, ara i en el futur, les funcions ecològiques, econòmiques i socials rellevants en l’àmbit local, nacional i global, isense produir mals a altres ecosistemes.

Repoblació forestal: introducció d’espècies forestals en un terreny mitjançant sembra o plantació. Pot ser aforestació o reforestació.

Aforestació: repoblació mitjançant sembra o plantació, d’un terreny que era agrícola o estava dedicat a altres usos no forestals.

Reforestació: reintroducció d’espècies forestals mitjançant sembra o plantació, enterrenys que van estar poblats forestalment fins a èpoques recents, però que van quedar rasos a causa de tales, incendis, vendavals, plagues, malalties o altres motius.

Aprofitaments forestal: els de fusta o llenya inclosos la biomassa forestal, els de suro, pastures, caça, fruits, fongs, plantes aromàtiques i medicinals, productes apícoles i els altres productes i serveis amb valors de mercatcaracterístics de les forests.

Pla d’aprofitament: document que descriu l’objecte de l’aprofitament i especifica l’organització i mitigants a emprar , incloses extracció i treta i , si escau, les mesures per a garantir la sostenibilitat d’acord amb les pràctiques de bona gestió recollides en la normativa de la comunitat autònoma o en les directrius del Pla d’Ordenació dels Recursos forestals....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • normativa d'edificis i espais
  • La Segona República I La Catalunya Autònoma
  • Normativa I Tipus Destabliments Comercials
  • Normativa autónomica sobre la diversidad
  • LA SEGONA REPÚBLICA I LA CATALUNYA AUTÒNOMA (1931-1936)
  • De La Incorreccio N Normativa En Los Chats Mayans I Planells
  • Introducci n a la normatividad del comercio global I
  • Manejo forestal I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS