Oemga

Páginas: 7 (1660 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Les xarxes socials

Les noves tecnologies

Les noves tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) s’han implantat tan ràpidament i definitivament en el nostre món desenvolupat que han revolucionat les relacions socials i molts altres aspectes de la nostra vida.

Els menors d’avui dia són natius digitals, és a dir, han nascut i han crescut amb les noves tecnologies.

Avuiparlarem d’internet i les xarxes socials i en articles posteriors reflexionarem sobre els videojocs o el mòbil, quan es converteix en un problema i seleccionarem alguns signes d’alarma que ens ajudaran a detectar el mal ús de les noves tecnologies en general.

Internet és una eina indispensable que els adolescents utilitzen de forma freqüent per:

▪ Accedir a la informació (buscadors)
▪Comunicar-se a través de : correu electrònic, fòrums, chats, xarxes socials com Tuenti, Facebook o Twitter.
▪ Jugar on-line
▪ Consultar i compartir material audiovisual com a través de Youtube


Però els adolescents es connecten a internet amb dos objectius claus: comunicar-se amb els seus amics i divertir-se i distreure’s. Tenir l’oportunitat d’interactuar i comunicar-se immersos en realitats icontextos nous suposa:
▪ Diversos tipus de comunicació oral, escrita i d’imatge
▪ Flexibilitat horària
▪ Facilitat i rapidesa
▪ Diversitat d’escenaris (domicili, casa d’amics, escola...)
▪ Aprenentatge autodidacta


Pels adolescents, el ciberespai és una continuïtat de la vida quotidiana, com un escenari de socialització en la seva vida diària en el que es desenvolupen competènciessocials, culturals i educatives. Afavoreix les relacions socials, augmenta els grups de pertinença i possibilita compartir amb noves persones , interessos comuns.

Pautes de prevenció per als pares

Missatges clau per als adolescents


Què fem els pares i les mares davant les xarxes socials?
La família davant les xarxes socials

Actualment les nostres filles i els nostres fills que han nascuten l’era digital i les noves tecnologies saben utilitzar les eines digitals amb total “soltura” per relacionar-se amb els demés.
Les xarxes més utilitzades són Tuenti pels més petits i Facebook pel públic més adult. Davant aquesta realitat, molts pares es troben desconcertats per un costat perquè se senten en desventatja???davant una cosa que els seus fills coneixen millor que nosaltres, i peraltre costat, perquè se senten insegurs pel paper que han de fer davant aquest fenòmen.

A continuació es proposen unes pautes que podrien ajudar a clarificar com abordar aquest fenòmen amb els fills i les filles a partir dels 14 anys que és l’edat mínima que es requereix per accedir a la majoria de xarxes socials.

1. Cal confiar en els nostres fills, mostrant-los afecte i acompanyar-los enles seves decisions i potenciant la seva autonomia. Tenen llibertat per escollir una xarxa social per afergir-s’hi i ser membre d’ella, configurar un perfil, escollir amics, etc..però la nostra feina es troba en assessorar-los en aquesta decisió.
D’aquesta manera se senten que confiem en ells, que tenen la seva parcel·la d’autonomia i se senten respectats.
2. Cal regular els límits relacionatsamb les xarxes socials, igualment que en altres àmbits educatius. És important acordar amb els fills un horari i un temps límit d’utilització que no interfereixi en l’horari d’estudi o de tasques de casa , si en té assignades. Ës ben sabut que es recomana que l’ordinador es trobi en espais comuns perquè es tracta d’una eina familiar i s’evita així que algun membre de la família s’apoderi del’ordinador.
3. Cal comunicar-se amb els fills creant un entorn de confiança on tots els membres de la família poden parlar i són escoltats i es poden intercanviar idees, es valorin i es respectin.
Des de ben petits se’ls ha de parlar sobre la vida quotidiana, de les coses que ens agraden, de com ens sentin, de les amistats, etc..de manera que quan es facin grans estigui establerta la rutina de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS