Op Art

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
ELS PRIMERS FREDS
Aquesta obra esta titulada Els primers freds. L’autor és el Miquel Blay i la cronología és de 1891-1892 La seva localització original és l’ Exposició Nacional de Madrid iactualmente és el Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona.
La técnica utilitzada és la talla, i el material està format per marbre blanc. La seva forma és exempta, la seva tipología és un grup i ésmonocroma.
L'escultura mostra dues persones, un home gran i una nena, segurament avi i néta, asseguts en un banc de pedra. La nena sembla buscar la protecció de l'home. L'home té la barba llarga imirada de resignació. L'esquena corbada, els genolls junts i les mans unides entre ells ens transmeten la fredor del temps. El gest de la nena és tendre i ple d'amor, mirant a l'home. Ell en canvi miraa l'infinit, on es troba l'espectador. Un detall que mostra la indefensió de la nena i contribueix a expressar tendresa és el fet que no arriba de peus a terra. Les cames també estan molt juntes per aprotegir-se millor del fred, però a més estan en direcció a l'home, com buscant la seva escalfor.
L'estructura de l'escultura està formada per un rectangle horitzontal, que correspon al banc, sobreel qual reposa un triangle rectangle de base el rectangle. El cos de la nena i els dos caps marquen la diagonal d'aquest triangle. Les cames de la nena formen una altra diagonal que, perllongada,s'uniria al vèrtex superior del triangle. El braç i la cama que l'home no té junt a la nena formen el costat vertical del triangle.
Les línies són rectes. N'hi ha d'horitzontals, de verticals i també dediagonals. Les línies verticals corresponen a l'home mentre que les diagonals formen part del cos més indefens de la nena.
Pel que fa al ritme, les dues figures estan en repòs, però el moviment de lanena dóna un cert dinamisme; pel que fa al temps mostra un instant, l’acabat és molt polit, sense policromar, i la llum incideix sobre l’obra creant efectes de clarobscurs.
Pel que fa a l’estil,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Op Art
  • Op-art
  • Op-Art
  • el op art
  • Op Art
  • op art
  • Op art
  • op-art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS