Oparin

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (282 palabras )
  • Descarga(s) : 38
  • Publicado : 6 de marzo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Biografia
Alexandr Ivánovich Oparin,Bioquímic soviètic, pioner en el desenrotllament de teories bioquímiques sobre de l'origen de la vida. Es va graduar en launiversitat de Moscú el 1917, on posteriorment va ser nomenat catedràtic de bioquímica. En 1924, molt influenciat per la teoria evolutiva de Charles Darwin, va intentarexplicar l’origen de la vida, que consistia en un desenvolupament constant de l'evolució química de molècules de carboni, mitjançant processos químics i físics. Oparindeia que la vida havia sorgit per atzar. La teoria d'Oparin va ser represa per Stanley Miller, que va posar en pràctica l'experiment que assolia crear matèria orgànica apartir de matèria inorgànica de forma espontània sota unes condicions que miraven de simular les de la terra primitiva. En 1927 va ser professor de fitofisiologia ibioquímica. En 1935, junt amb Bakh, va fundar i organitzar l'Institut Bioquímic de l'Acadèmia de Ciències de l'URSS, que va ser el director des de 1946 fins a la seuamort.
El 1940 i 1950 va donar suport a teories pseudocientífica de Tròfim Lysenko i Olga Lepeshinskaya, els quals van fer afirmacions sobre "l'origen de les cèl•lulesde la matèria no cel•lular", que el van ajudar a la seva carrera. El 1970, va ser elegit President de la Societat Internacional per a l'Estudi dels Orígens de laVida. Per la seva mort el 21 d'abril de 1980, va ser enterrat al Cementiri Novodevichy a Moscú.
Oparin es va convertir en Heroi del Treball Socialista el 1969, va rebreel Premi Lenin el 1974 i va ser guardonat amb la Medalla d'Or Lomonosov el 1979 "per èxits destacats en la bioquímica". També se li va atorgar cinc ordres de Lenin.
tracking img