Opinión pública sondeada

Páginas: 8 (1855 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2010
ANY 2000
L’any 2000 va estar marcat per una sèrie de fets importants com:

◆ 3 de març – Santiago de Xile: Augusto Pinochet hi arriba després de ser jutjat a Londres acusat de crims contra la humanitat.
◆ 12 de març - Espanya: Se celebren les eleccions generals, guanya el PP amb una majoria absoluta de 183 escons, el PSOE n'obté 125.
◆ 26 de març - Rússia: s'hi celebreneleccions presidencials: Vladimir Putin n'és escollit president.
◆ Efecte 2000 - Falsa amenaça

A Espanya el president era José María Aznar, candidat del PP i a Catalunya el president de la Generalitat era Jordi Pujol membre de Convergència Democràtica de Catalunya.

A l’any 2000 els probelmes que més afectaven a Espanya segons la població espanyola eren el terrorisme i l’atur, els problemeseconòmics quedaven marginats en un segon pla. Però en l’ambit estrictament personal el problema més important era l’atur, per tant això derivava en un increment de la preocupació per l’economia personal.

La població espanyola qualificava de bona la sitiació política.

A nivell internacional la població se sentia en general poc informada sobre els assumptes de la UE. També s’ha de destacar que lapoblació espanyola veia a Espanya en una situació bona en l’escenari internacional.

Els problemes internacionals que més afectaven eren el conflicte Arabo-Israelí i les eleccions als EEUU les quals donaven fi al mandat de Bill Clinton i donaven pas a la candidatura de George Bush.

A nivell mundial l’efecte 2000 va produir un malestar i una incertesa general important però que a l’hora de laveritat es va veure que era falsa. Només es van donar uns quants casos aïllats i de poca importància arreu del món, però en el que si que va afectar realment va ser en la Play Station 3 10 anys després com a conseqüència de l’efecte 2000, ja que moltes van perdre dades i no es van poder conectar a internet.

Quin sentit té estudiar la O.P. a llarg termini? (1999-2009)

Estudiar la O.P allarg termini té molts de sentits, en política per exemple es pot saber que es el que preocupa a la gent i així afegir als programes polítics la resposta a aquests problemes.

Serveix per conèixer quina opinió té la població en un moment determinat i com evoluciona tenint en compte el context polític, social i econòmic en un període de temps concret.

És important estudiar-la a llarg terminiperquè la opinió de la gent no és constant i és molt variable per tant els gustos de la societat s’han d’estudiar a llarg termini, per el qual fins i tot podrem fer prediccions i hipótesis.

La opinió pública no només es medeix per les enquestes sinó per moltes altres variables que conformen una realitat objectiva, que és el principal objectiu d’estudiar la opinió pública.

La seva difusió implicaun control de la societat per part de les grans èlits econòmico-polítiques.

És important tindre en compte les opinions de les majories i de les minories.

L’AGRICULTURA A EUROPA

El sector agroalimentari és un dels puntals de la Unió Europea, com demostra els grans esforços i inversions que hi estan posant.

Com es pot veure al gràfic, la inversió que la UE fa en agricultura (48798,8milions d’€) és quasi la meitat del pressupost anual d’aquesta. La UE està obligada a donar a conèixer a l’opinió pública en què inverteix els diners.

Des de l’inici de la humanitat, l’agricultura ha sigut un dels principals motors d’aquesta. En els temps que ens trobem, on la globalització és present en qualsevol àmbit, el subministrament d’aliments segurs per a tothom és una de les principalspreocupacions que han d’afrontar les organitzacions governamentals de cada estat. Per a fixar una solució equànime per a tothom, al 1957, al Tractat de Roma es va formar la PAC (Política Agrícola Comunitària).

La PAC s’encarrega de:

• incrementar la productivitat
• garantir un nivell de vida equitatiu a la població agrícola
• estabilitzar els mercats
• garantir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Opinion Publica
  • Opinión Pública
  • Opinion Publica
  • opinión publica
  • Opinión Pública
  • Opinion publica
  • Opinion publica
  • La opinión pública

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS