Oral

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 12 de junio de 2012
Teatre modernista

Serà un gènera en que els autors podran mostrat molt bé quins són les seves idees. El teatre és un gènere molt directe. Autors:
Joan Puig i Ferrater (1882-1956)

Obres:Aigües encantades, la dama enamorada, El gran Aleix.
Santiago Rusiñol
Prové de família burgesa, la qual cosa li va permetre dedicar-se exclusivament a l’art. Va ser dels modernistes més polifacètics:Pintor, novel·lista, col·leccionista... Cau Ferrat, indret on organitzava festes modernistes a Sitges. En el teatre modernista hi va predominar la tendènica esteticista, encapçalada per Rusiñol ambobres com: Cigales i formigues, L’alegria que passa, l’auca del senyor Esteve.

Més característiques del modernisme
Fuig del gènera narratiu. Aquesta bellesa que cerquen el s modernistes, la millorforma per expressar-la és el teatre i la poesia. La narrativa rural ens condueix al determinisme. Autors:
Raimón Casellas ( sots feréstecs, les multituds, llibre d’històries)
Joaquim Ruyura (poeta de poca producció però molta qualitat. Personatges senzills, pagesos, pescadors, naturalesa idealitzada, depura de la realitat allò que no li agrada. Obres: Marines i Buscatges, El rem, laparada, entre flames.)
Prudenci Bertrana ( Josefat)
Victor Català/ Caterina Albert ( Solitud)





























Noucentisme (1906-1923)

El seu nom fareferència a al 1900, renaixement italià i també s’oposa al bell.

És un moviment cultural i ideològic que substituira al modernisme en l’objectiu de fer de la cultura castellana una cultura oberta aEuropa. Té el mateix objectiu que el modernisme ( modernitzar la cultura catalana), la diferència és que els modernistes no se’n surten ja que es contradiuen entre ells i es posen en contra la burgesia.En canvi els Noucentistes, tenen 3 elements clau per triomfar: Tenen a favor a intel·lectuals, polítics i burgesia. És a dir, continua les tasques modernistes però arriba al poder i pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • orale
  • oralidad
  • Oral
  • Oralidad
  • La Oralidad
  • oralidad
  • Oralidad
  • oralida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS