Ordenança

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2011
L'ordenança municipal de convivència ciutadana de Castelló de la Plana és un recull d'articles dirigits a tot el terme municipal la ciutat. L'objectiu de l'ordenança, tal i com s'hi explica, éspreservar l'espai públic com a lloc de convivència i civisme on totes les persones puguen desenvolupar-se en llibertat amb respecte a la dignitat i als drets de tots i totes.
Així doncs, per tal que espuga complir l'objectiu al qual s'ha fet menció anteriorment, l'Ajuntament de Castelló de la Plana presenta en aquest document una sèrie de prohibicions per a fomentar la convivència.
Aquest ventall demesures tenen un impacte directe en totes les persones que es troben dins de l'àmbit d'aplicació, independentment de la seva situació jurídica administrativa.

Exposició dels articles d’interès perals joves.
A continuació s'exposaran d'una forma més detallada aquelles possibles infraccions que interessen als adolescents i, una volta explicades, s'argumentarà la seva adequació i conveniència.Per una part, en l'article 11 de l'ordenança es prohibeix qualsevol tipus de pintades en béns públics, de tal forma que els agents de l'autoritat podran retirar els materials emprats i aquellespersones responsables dels grafismes hauran de restablir el bé en qüestió a la seua situació original.
D'altra banda, també es fa referència a la pràctica de jocs de pilota, monopatí, bicicletes oactivitats semblants en l'espai públic en l'article 22. L'article prohibeix tot tipus d'acrobàcies en mobiliari urbà, circular amb bicicleta per les voreres i places i sotmet la pràctica de jocs en l'espaipúblic al principi general del respecte a altres persones.
Finalment, es poden considerar interessants per als joves l'article 24, en el qual es prohibeix fer necessitats fisiològiques en qualsevolespai públic i l'article 26, on es tracta el tema del consum de begudes alcohòliques. En el darrer s’explica que no està permès el consum de begudes alcohòliques en espais públics quan aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les ordenances fiscals
  • Ordenances Fiscals
  • Ordenança de circulació Lleida
  • Impugnació de les ordenances fiscals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS