Origen de la vida

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2010
Origen de la vida

1. Quan i com va originar-se la vida.

La teoria establerta és la següent: la vida va evolucionar a partir de la matèria inerta en algun moment ara fa entre 3.900 i 3.500milions d’anys abans de l’actualitat. Existeixen una sèrie d’observacions que apunten les condicions fisicoquímiques en les quals va poder emergir la vida, però encara no hi ha un quadre raonablementcomplet sobre com va poder ser aquest origen.

Fa 3.900 milions d’anys ja hi havia aigua en estat líquid a la Terra, perquè s’han detectat roques sedimentàries que tenen aquella edat. Els gasos del’atmosfera estaven exposats als efectes de la radiació, de descàrregues elèctriques i d’erupcions volcàniques; a la vegada eren poc lleugers i es van dissoldre en els mars tot formant un “medi primitiu”.Aquest medi primitiu és defineix de la següent manera: dissolució aquosa de composició complexa de matèria orgànica i inorgànica present a la Terra abans de l’aparició dels primers éssers vius i d’on esva originar l’aparició de sistemes autopoiètics.

2. Primeres formes de vida.

2.1 Cèl·lules procariotes

Les primeres cèl·lules que van poblar la Terra, ja fa 3500 milions d’anys, erencèl·lules procariotes. Eren organismes heteròtrofs que obtenien l’energia de la fermentació de les molècules orgàniques presents en l’oceà primitiu. Van ser les protagonistes de la vida durant 2.000milions d’anys.

2.2 Cèl·lules eucariotes i teoria.

Fa 1400 milions d’anys va aparèixer la primera cèl·lula eucariota, amb aquesta nova forma de vida van aparèixer moltes novescaracterístiques, per exemple: nucli amb informació genètica, sistema de traducció ADN-ARN...

La teoria que explica l’aparició de la cèl·lula eucariota consisteix en la unió de dues formes de vida per formar-neuna, quedant l’arqueobacteri al nucli i el bacteri a l’exterior.

2.3 Organismes pluricel·lulars (Regne animal i vegetal)

Va tenir lloc fa 700 milions d’anys. Formats per més d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origen De La Vida
  • El origen de la vida
  • Origen de la vida
  • Origen de la vida
  • Origen de la vida
  • Origen de la vida
  • El origen de la vida
  • El Origen De La Vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS