Origen De la Vida

Páginas: 3 (750 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
Origen de la Vida
2) Els cianobacteris
Consulteu l'apartat Terra primitiva de la pàgina Sistema Terra i la pàgina sobre el mateix tema del projecte Biosfera i expliqueu:
a) Què són elscianobacteris

Els cianobacteris (del grec cyano= blau)són éssers unicel·lulars o colonials, de cèl·lula procariota. Són autòtrofs, anaerobis, fotosintètics i tenen clorofil·la a, ja que aquests éssers viusrealitzen la fotosíntesi oxigenada, és a dir, amb alliberament d’O2. Els cianobacteris van ser els principals productors primaris de la biosfera durant al menys 1.5000 milions d’anys, i ho segueixensent en els ecosistemes marins no només com a productors primaris sinó també com a agents fixadors del nitrogen. Tenen la distinció de ser els fòssils coneguts més vells, més de 3.5 mil milions anys (defet, van ser els primers organismes procariotes en els oceans). En definitiva, els cianobacteris son un dels grups més grans i més importants de bacteris en la terra.
 
b) Què són elsestromatòlits i on en podem trobar avui en dia. Bona informació a la pàginahttp://www.juntadeandalucia.es/averroes/ies_torre_del_aguila/DINO/estromatolitos.htm

Els estromatòlits són monticles formats perlàmines de roca que contenen grans quantitats de fòssils primitius i les restes més antigues de l'existència de vida al planeta. Es consideren signes d'activitat microbiana, concretament, de sediments isubstàncies que van ser utilitzades i transformades per nombrosos microbis.

Actualment hi ha diversos paratges on encara podem trobar estromatòlits com per exemple a la costa oest d’Austràlia, a lallacuna de Bacalar (Mèxic), a les Bahames, al mar roig i al Lagoa Salgada zona de Río de Janeiro (Brasil), entre altres llocs.



Estromatòlits a la Badia Shark, Austràlia

c) Quina relació hiha entre els cianobacteris, la capa d’ozó i el desenvolupament de la vida a la Terra.

La relació que hi ha és que els cianobacteris són capaços d’injectar oxigen a l’atmosfera per tal de generar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origen De La Vida
  • El origen de la vida
  • Origen de la vida
  • Origen de la vida
  • Origen de la vida
  • Origen de la vida
  • El origen de la vida
  • El Origen De La Vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS