Orígens de la Revolució Industrial - Flinn

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
Breu resum de les diferents teories dels autors que apareixen
en l’obra de Flinn
Beard
Afirma que durant la primera part del segle XVIII a Anglaterra es depenia de l’agricultura, era totalmentmedieval, tranquil•la i primaveral. La Revolució Industrial va ser un canvi accentuat de la civilització ja que es van produir grans canvis en un curt període de temps.
Beales
Recolza la teoria deBeard; es va passar d’una base constituïda per l'agricultura a una constituïda per la indústria, va ser un gran canvi demogràfic i econòmic. També va sorgir un nou estat social: l’obrer. A conseqüència,gran part de la població va anar a viure a les grans ciutats buscant treball a les noves indústries, com la del ferro, la del carbó i la tèxtil.
Toynbee
Comenta que “la Revolució Industrial és enessència la substitució de les normes medievals” ja que durant el segle XVIII el sistema econòmic era totalment produït i controlat per l’agricultura i ara passaria a la indústria. També hi va haver ungran canvi en quant al creixement de la població en les ciutats, ja que va fer un radical ascens i pel contrari va declinar la població rural. Es va passar del sistema domèstic a la producció enfàbriques; tot degut als grans descobriments mecànics de l’època.
Unwin
Al contrari dels autors anteriors, esmenta que tots aquets canvis que va aportar la Revolució Industrial no van ser sobtats, sinó queva ser un procés gradual, tot i que aparentava ser un desenvolupament ràpid.
Ell posa en dubte si l’expressió de “revolució” té ja alguna utilitat.
Heaton
Planteja, també, que una revolució queha perdurat durant més d’una dècada s’hauria de denominar d’una altra manera, ja que considera que ha sigut un procés lent i costós i necessita un canvi de denominació.
Mantoux
És un dels primershistoriadors de la Revolució Industrial, comenta que als primers anys del segle XIX els grans invents tècnics, com la màquina de vapor, ja eren una realitat pràctica i es van crear grans centres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Origens De La Revolució Industrial
  • Resum de "els origen de la revolució industrial" de flinn
  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS