Oscar

Páginas: 9 (2067 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
PRIMERES TEORIES ATOMISTES

ATOMISTES

Els atomistes són els primers pensadors clarament materialistes, es a dir, que només accepten l'existència de la matèria. Aquests no acceptaven que tot fos infinitament divisible, pensaven que quan partim una cosa i la tornem a partir diverses vegades, arribem a un punt en que ja no podem fer més parts ( els àtoms). Els àtoms són eterns, no se sap dequina matèria són, tenen formes diferents, algunes formes són complementàries. La única diferència que hi ha entre uns i els altres és la forma, no la matèria. Comparen els àtoms amb les lletres, que es diferencien per la forma, per la posició i per l'ordre. Els àtoms circulen pel buit, l'univers està buit, i els àtoms circulen per l'univers. El terme grec àtom significa “ Que no es pot tallar ”.Alguns del atomistes del S. IV a.C. Van ser leucip i Democrit.

CONTINUISTES

Aristotil (Filosof) va rebutjar la Teoria Atomística i va postular que la matèria estava formada per quatre elements: Terra, Aigua,Aire i Foc. Aquesta teoria es coneix com Continuista.

Postulats de Dalton
John Dalton va naixer a Cumberland al 1766 de setembre y va morir a Manchester el 27 de juliol del 1844.Vaser un físic i químic anglés.
La teoria atòmica de Dalton va permetre explicar alguns comportaments de les substàncies en els canvis químics. Ben aviat, però, van sorgir dubtes sobre alguns postulats.Va descriure el defecte de la visió conegut com a daltonisme. El 1801 va enunciar la llei de les pressions parcials i la llei de les proporcions múltiples.

La matéria esta formada per atomsindivisibles.
Els àtoms son invariables.
Els elements estan formats per àtoms iguals: tenen la mateixa massa i les mateixes propietats químiques.
Els àtoms d'elements diversos tenen masses i propietats químiques diferents.
Els compostos químics estan formats per la combinacio d'atoms de dos o més elements diferents.
Quan dos o mes àtoms d'elements diversos es combinen per a formarun mateix compost, ho fan en una relació de nombres enters senzills.
En les reaccions químiques, els àtoms no es creen ni es destrueixen; només en canvia la distribució en les substàncies.

DEFINICIOS DE LA TEORIA ATOMICA DE DALTON

Element: Substància formada per àtoms iguals.
Compost: Substància formada per àtoms diferents combinats en proporcions fixes.
Reacció Química: Consisteixen la reorganització dels àtoms de les substàncies.

Lavosier y la llei de conservacio de la massa

Antoine Laurent Lavoisier(París, 26 d'agost de 1743 - 8 de maig de 1794) va ser un químic francès. És considerat el creador de la química moderna pels seus estudis: llei de conservació de la massa.
Lavosier, després de comprovar la majoria de les reaccions de la seua època, va arribar a lamateixa conclusió: “ En les reaccions químiques que ocorren dins d'un sistema tancat, el guany experimentat per qualsevol part del sistema està contrarestat per la perdúa en la resta d'aquest ”. Açó el fa eneunciar la llei de conservació de la massa o llei de lavosier. Fou l'any 1785 en la "Memòria sobre la dissolució del metalls pels àcids" on formulà per primera vegada la llei de conservació dela massa.

1)La massa d'un sistema roman constant, siga quin siga la transformació que ocorrega dins.

2)En qualsevol transformació que tinga lloc en un sistema tancat, la massa total de les substàncies que hi ha es conserva.

Llei d' Avogadro

Lorenzo Romano Amedeo Carlo Avogadro, (6 d'agost de 1776 - 9 de juliol de 1856) fou un científic italià, i comte de Quaregna e Cerreto.Amedro Avogadro va intentar, el 1811, resoldre aquest conflicte aparent i va modificar la teoria atomica de Dalton per a poder experimentar els fets exeperimentals. Per a fer aixó, va presentar una hipòtesi dividida en dos punts:

HIPÒTESI
1. Les partícules últimes dels gasos no són atoms, sino agregats d'atoms igulas que s'anomenaran molécules.
2. Volums iguals de gasos, mesurats en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oscar
  • Oscar
  • Oscar
  • Oscar
  • Los Oscares
  • Oscar
  • OSCAR
  • Oscar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS