oswald kulpe

Páginas: 5 (1193 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013


RESUM (màxim 2.500 caràcters):
El tema principal del text és la demostració de l'existència d'un pensament sense imatges. Comença assentant les bases del mètode que utilitza, la auto-observació sistemàtica. La compara amb altres mètodes que abans havien sigut emprats i que no donàven resultats del tot vertaders i complerts, amb això ens demostra la seva teoria.Hi ha contingut a la ment queno poden ser expliacts només amb imatges, sensacions o sentiments. Amb aquesta afirmació rebutja la teoria de l'associacionisme que afirma que la consciència és el resultat de la combinació d'elements simples derivats de l'experiència sensorial, però sí que hi està d'acord quan diu que les persones tenen pensaments més enllà de l'experiència dels sentits.
Des d'un principi la psicologia s'hacentrat en l'investigació de les sensacions, les imatges i els sentiments i ha deixat de banda l'estudi dels pensaments. La idea principal d'aquest text és el canvi, produït per la manera d'investigar, que permet als psicòlegs comprendre nous pensaments. Tot el que no fóssin olors, sorolls, colors o sentits bàsics que representéssin al cervell unes imatges o un sentimens (plaer o dolor); noexistia, no era percebut pels psicòlegs. El problema rau en la investigació, el mètode emprat (introspecció experimental). Aquest no permetia detectar paraules abstractes o generals ja que no deixava a la ment una imatge.
L'auto-observació, o introspecció sistemàtica, va permetre que no només els aspectes més importants constéssin en el resum de l'experiment. L'informe que es demanava als participantsera molt general i passava molt de temps fins que l'havien de redactar. Això provocava una manca d'informació que errava els resultats. Però tot va canviar quan es van entrenar a unes persones per a què fossin capaces d'observar les seves pròpies experiències i redactéssin un informe sense perjudicis; immediatament després de realitzar l'experimen.
Van descobrir processos, estats i altres tipusde pensaments que mai abans havien estat estudiats. Aquests pensaments permetien a la persona enraonar sense la necessitat de processos sensorials abans esmentats. Una pregunta que es va realitzar en aquest experiment va ser: "¿Entiende usted la frase: pensar es ran extraordinariamente difícil que que muchos prefieren opinar?". La persona que havia de respondre va explicar, immediatament desprésde l'experiment, que durant el procés de raonament no va aparèixer cap imatge a la seva consciència.


CONFRONTACIÓ (màxim 10.000 caràcters):
En aquesta confrontació es fa referència al pensament de la psicologia Wundtiana i l'Escola de Wurzburg. O.Külpe va ser alumne de Wundt (fundador de la psicologia científica) i a través dels coneixements que li va proporcionar el va desafiar en quan ala afirmació: "els processos superiors de pensament no es poden estudiar en un laboratori". Es tracten temes com el mètode d'investigació, l'estudi del pensament, l'existència de pensament sense imatges i el concepte de pensament. Sempre s'anota els punts on coincideixen o discrepen.
El punt més important sobre el que tractarem la controvèrsia és el mètode d'investigació. Wundt defenial'observació natural sota condicions experimentals amb persones entrenades. Aquests observadors estaven entrenats i es feia en un laboratori, experimentalment. Però Külpe va dir que els ideals de l'observador poden modificar els resultats i va iniciar la introspecció sistemàtica, amb una ment predisposada a l'activitat. La mateixa persona reflexionava sobre la seva experiència. Influenciat per Ebbinghausi els estudis de la memòria la introspecció havia de fer-se just després per no oblidar detalls.
Es pot estudiar el pensament? Aquesta va ser la causa per la qual Külpe va començar a contradir al seu mestre. Wundt va afirmar que aquests processos superiors de pensament no eren abordables per un psicòleg i que aquest havia de limitar-se a observar i dir el que veia. Això no va convèncer gens a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Oswald Külpe
  • Oswald kulpe Biografia
  • Comentario de texto “ EL ESTUDIO EXPERIMENTAL DEL PENSAMIENTO” 1912 OSWALD KÜLPE
  • oswaldo
  • oswaldo
  • oswaldo
  • OSWALDO
  • Oswald

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS