Pa negre sintesi

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (555 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Síntesi

Després de l'assassinat de Dionís Seguí i el seu fill de curta edat, la família formada per Farriol, la seva esposa Florència i el seu fill d'onze anys Andreu, s'enfonsa. Són els anys mésdurs de la postguerra rural a Catalunya i Andreu, que pertany al bàndol dels perdedors, veu com el seu pare, a qui adora, ha de fugir en veure's amenaçat per les autoritats que volen carregar lesmorts. La seva mare, ara sola i treballant dia i nit en una fàbrica tèxtil, no pot mantenir-lo, així que Andreu es veu obligat a abandonar la seva llar per viure en una masia al mig del bosc amb la sevaàvia, les seves ties i els seus cosins.

Andreu s'aplica en els estudis perquè vol arribar a ser metge i no patir més les humiliacions dels vençuts. Entre les seves noves relacions sorgeixen dospersonatges: la seva cosina Núria, una nena devastada per tot el que li ha tocat viure, i un adolescent intern en un convent proper.

Però la seva nova vida s'enfonsa quan el seu pare és detingut icondemnat a mort pels assassinats. Andreu, convençut de la seva innocència, intenta esbrinar qui o qui van ser els autèntics assassins. En aquesta recerca descobreix com els fantasmes del passat cauen unai altra vegada sobre el món dels adults, omplint de mentides i ocultacions. Ningú escapa a tanta falsedat, ni a la desolació moral que ha produït la guerra, ni tan sols el seu pare, la persona a quimés admira.

Quan el seu pare ha passat a ser un ídol caigut i ha estat executat, la seva única idea és sobreviure lluny d'una família de perdedors que no té res per oferir. L'ocasió se li presentaquan els senyors Manubens, els rics amos de la masia, que no tenen fills, li ofereixen apadrinar en els seus estudis i portar a viure amb ells a la ciutat. Andreu no ho dubta, traeix les seves arrels,abandona a tots i dóna via lliure al petit monstre en què s'ha convertit.

Andreu en l’argument

"Pa negre", explica la història d'Andreu, un nen de 11 anys que malviu amb els seus pares en un...
tracking img