Pa negre

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1837 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
FITXA TÈCNICA
• Títol: Pa Negre
• Director: Agustí Villaronga
• Duració: 108 minuts
• Actors:
- Alcalde: Sergi López
- Enriqueta: Marina Gatell
- Mestre: Eduard Fernández
- Pauleta: Laia Marull
- Andreu: Francesc Colomer
- Farriol: Roger Casamajor
- Núria: Marina Comas
- Florencia: Mora Navas- Pitorliua: Joan Carles Suau
- Ció: Lluisa Castell
• Música: José Manuel Pagán
• Producció: Lluis Ferrando, Isona Passola (TV3)
• Localització: Mataró, Cànoves i Samalús, Mura, Rocafort, Puig de la Balma, El Figaró, Olot, Manlleu, l’Espunyola, Colònia Vidal, Santa Fe del Montseny i Travertet.

RESUM
Durant l’època de la postguerra rural a Catalunya, l’Andreu, unnen d’onze anys i fill de Farriol i Florencia, descobreix els cadàvers de Dionís Seguí i el seu fill. Les autoritats culpen al pare de l’Andreu d’aquest l’assassinat. Per això, marxa a França, deixant a la seva dona sola i al seu fill amb família en una masia. Allà viu amb la seva cosina, la Núria i el seu cosí, i a més, amb un noi que està malalt i internat en un convent.
L’Andreu descobreix queel seu pare està amagat a la masia. Però el descobreixen i és detingut i condemnat a mort pels assassinats. L’Andreu intenta descobrir qui és l’assassí. Durant aquest procés s’adona, tal i com li havia explicat la Núria, les mentides que li han dit sobre les conseqüències de perdre la guerra i d’en Pitoriua. .
Finalment, quan el seu pare mor, l’Andreu abandona la seva familia i va a viure amb elspropietaris de la masia, els senyors Manubens.

PERSONATGES
Farriol: Farriol és el pare del principal protagonista, de l’Andreu. Està casat amb la Florencia. Aquest pertany a una classe social baixa. Això és degut principalment perquè va perdre la Guerra Civil, és a dir que anava a favor del bàndol republicà (o més coneguts en aquella època com rojos). Per tant podem dir que els seus idealssón radicals i partidaris de la banda més d’esquerre. Tot i mostrar una bona actitud i un bon exemple per l’Andreu, té un passat dolent. Farriol intenta ensenyar uns bons modals i amagar coses que han de suportar d’haver perdut la guerra al seu fill. Però en gran part, també és odiat o mal vist a causa del problema de Pitoriua. Ell i Dionís van agredir a Marcel Salas, conegut com Pitoriua, per serhomsexual. D’aquesta manera podem observar com Farriol té unes idees molt radicals i que tot i ser del bàndol perdedor no siginifica que sigui tan bona persona i una víctima.
• Andreu: l’Andreu és el fill de Farriol, per tan pertany a la mateixa classe social que el seu pare, és a dir la classe baixa. Però en el cas de l’Andreu podem veure una evolució en quan els seus ideals i la classesocial. En el principi de la pel·lícula podem observar com defensa el seu pare en tot moment dient que era innocent de l’assassinat de Dionís i el seu fill. Però a mesura que va avançant la trama, l’Andreu descobreix que el seu pare va tenir un passat dolent en relació amb l’assassinat de Pitoriua i que els seus pares li han estat amagant i enganyant moltes coses. Per això, finalment, quan ja sap granpart del que va passar decideix acceptar la proposta dels senyors Manubens i anar viure amb ells i poder gaudir d’uns bons estudis.
• Manubens: Els senyors Manubens són els amos de la masia on viu la família d’en Farriol. Aquests pertanyen a la classe alta i rica, i tot i que intenten ajudar en Farriol, no comparteixen els mateixos ideals ni opinons ja que creuen que en Farriol és culpable.Aquesta parella no té cap fill, tot i que en van tenir un, però va morir. Per això estan molt interessat en adoptar-ne un i, ja que en Farriol els hi va demanar, intentan adoptar l’Andreu (tal i com acaba passant). Els Manubens li proposen una bona vida i que pugui cursar uns bons estudis i els que vulgui.
• Pitoriua: El qual el seu nom real és Marcel Salas, pertany a la mateixa...
tracking img