Pac 1

Páginas: 3 (664 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2012
PAC 1: Anàlisi i interpretació de textos històrics: El tancament en institucions.
Comentari de text que contextualitzi, analitzi i interpreti el text de forma crítica a partir de la informaciódisponible.
Els dos texts reflecteixen la institualització dels exclosos en el passat. La Història de l’educació ens ajuda aportant elements del passat per poder construir el futur i millorar en totsaquells termes que han regenerat algun tipus de problemàtica. M’agradaria fer especial èmfasi a les paraules de Bloch “La ignorància del passat no només es limita a obstaculitzar el coneixement delpresent, sinó que compromet, en el present, la mateixa acció” [1], ja que ens permet situar-nos en el moment en el qual ens trobem i remarcar els errors del passat per no tornar-los a produir, d’aquestamanera podem verificar les següents frases: -dels errors sempre s’aprèn- o bé – a base de patacades s’aprèn-. Són moltes les aportacions que ignorem i es gràcies a la història que ens podem endinsar enel passat i així, com educadors, aprendre dels errors per no tornar-los a cometre ni que ens els facin cometre.
Els texts m’han conduit a una altra època, en la qual m’hi he submergit, he intentatentendre la situació en la que es trobaven moltes de les persones d’aquells temps, però, es a mesura de la lectura dels mòduls que he anat veient l’evolució històrica , la qual m’ha sorprès molt per elmenyspreci que es tenia a les persones necessitades.
El text de Pinel: la médicine clínique, explica la revolució de la societat en el segle XVIII, durant el qual molts dels habitants de París havienestat tancats en internats sense haver motiu.
Per el que fa al text de M.Foucalt, el qual aporta referències sobre el psiquiatra Pinel, és un clar exemple d’evolució històrica sobre la reclusió, que“permet destruir l’antiga homogeneïtat per a passar a una diversificació tècnica de recintes particulars que afecten cada una de les categories de reclusos que el

vell espai de tancament havia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • Pac 1 psicologia del desenvolupament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS