pac criminologia uoc

Páginas: 6 (1303 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2013
PAC 1
Part I:
1. Al mòdul 1 s'emfatitza la rellevància de concebre el dret, fonamentalment, com un mitjà per a promocionar determinades funcions i valors socials contingents.
Veritat. S’entén que el dret no es pot analitzar com un conjunt de normes que sorgeixen i es desenvolupen en una societat concreta sense connexió amb altres factors posat que el dret forma part d’aquesta societat i lapràctica jurídica està en relació d’interdependència amb altres esferes socials. Les normes jurídiques es creen per donar resposta a diferents situacions, necessitats o conflictes i es projecten sobre àrees diverses de la realitat social.

2. Analitzar el dret des d'una òptica estructural implica de manera primordial la necessitat d'incorporar elements de la sociologia.

Fals. Analitzar eldret des d’una òptica estructuralista no implica la necessitat d’incorporar elements de la sociòloga, tot el contrari, perquè tracta de separar clarament el dret de la moral, de la política de tot allò que consideren que representa l’esfera d’allò irracional. Segons els positivistes la ciència del dret ha d’assumir el compromís de limitar-se a descriure de manera neutral les característiques d’unsistema jurídic i no formular prescripcions o judicis de valor de caràcter subjectiu.

3. Per a una teoria crítica del dret, l'anàlisi funcional del fenomen jurídic estaria format per dues dimensions: una relativa al món d’allò que és i l'altra relativa al món d’allò que hauria de ser.

Veritat. L’anàlisi funcional, per a una teoria crítica del dret, esta format per aquestes dues dimensions,en la mesura que es plantegi no només com funciona el dret si no com hauria de funcionar o quines son les seves disfuncions.

4. En el marc dels models sociològics de societat, la concepció conflictualista és aquella teoria que destaca la importància del dret en la societat per a l'eliminació dels conflictes socials.

FALS. Es tracta de la visió de la societat com a conflicte que posa derelleu els antagonismes socials i les relacions de poder entre els diversos grups que la componen. Aquesta corrent emfatitza el paper que té el dret en els conflictes socials ja sigui contribuint a la seva disminució o resolució com fins i tot coadjuvant a generar-los.

5. Els partidaris del concepte subjectivista de funció entenen que l'individu i la seva relació amb els altres éssers humansocupa un lloc central.

VERITAT. Els subjectivistes entenen que la funció del dret en un sistema d’interaccions humanes depèn dels projectes, objectius o propòsits dels subjectes que intervenen en les relacions socials Tot el contrari que la visió objectivista que a ulls d’ells deixen a l’individu al marge del disseny sociològic i tracten els sistemes normatius com si tinguessin una existènciaindependent de les relacions humanes.

6. La idea bàsica de control social fa referència a aquella funció pròpia de l'estat de naturalesa.

FALS. En un sentit bàsic la funció de control social pot relacionar-se amb la idea de pau social que es tractaria d’una situació en què els membres de la societat mantenen relacions basades en la no violència i es senten protegits contra una agressiópotencial dels altres. La circumstància contrària seria l’estat de naturalesa caracteritzat per la manca d’ordre estatal i jurídic.

7. L'establiment de regles dirigides a regular el comportament dels individus en societat no és l'únic contingut de la funció regulativa de control social.

VERITAT. La funció regulativa del dret té dos aspectes el primer regular el comportament dels ciutadans per a laqual cosa estableix regles de conducta; i el segon, es refereix al control del poder públic, i en particular al control de les autoritats, que es duu a terme ja sigui controlant directament les institucions que monopolitzen la coerció com deixant que la ciutadania fiscalitzi els poders públics.

8. Bobbio destaca l’augment de la funció distributiva del dret en el context dels estats liberals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pac uoc
  • Metodes pac 4 uoc
  • Pac Marketing I
  • Metodes pac 3 uoc
  • Manejo del estres. PAC UOC.
  • PAC UOC 2013
  • Pac 2 uoc economia
  • Metodes pac 3 uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS