PAC INTERVENCI N PSICOPEDAGOGICA

Páginas: 7 (1748 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2015
1-Contextualitza el document “Evaluación para mejorar los resultados de los alumnos” (qui la patrociat, qui la dut a terme i com, quin abast té i quin valor se li pot atorgar a la informació que conté, etc.) (10línies).
Aquest document el patrocina El Cedefop, en nom de la Comissió Europea, qui ha coordinat el programa d’evaluació per millorar els resultats dels alumnes a nivell Europeu, desdel 2008. Per tant, fa la publicació el Cedefop, amb l’objectiu d’oferir recomanacions als responsables polítics sobre l’avaluació externa i la autoavaluació i fomentació de la confiança entre les parts interessades per garantitzar la qualitat de la oferta de educació i formació. Aquesta, es basa en els debats i resultats d’un taller Cedefop organitzat en Bonn en febrer de 2011 sobre la millora dela qualitat de les escoles i centres de FP. Com a participants del procés trobem a George Kostakis, expert del Cedefop de l’equip de visites d’estudi, que va redactar i supervisar l’elaboració d’aquesta publicació; Tina Bertzeletou, experta del Cedefop encarregada de la garantia de qualitat en la FP, per revisar la publicació; i Yvonne Noutsia del Cedefop, per l’assistència tècnica en lapreparació de la publicació. És un instrument de referència per ajudar als Estats membres a promoure i supervisar la millora continua dels sistemes de FP.
2-El text indica “el objetivo común es mejorar los resultados de los alumnos, en términos de rendimiento académico, de desarrollo social, personal y de empleabilidad” (pàgina 16). Explica com es podrien mesurar aquests resultats en un centre desecundària amb oferta de dues línies d’ESO, un grup de batxillerat artístic, un grup de batxillerat humanístic, i dos cicles (un grup de cada) de grau mig de la família sanitària (20 línies).
Per una banda, es podria proposar un sistema d’avaluació externa per tal d’intentar convertir el centre en una organització d’aprenentatge en el qual la millora de la qualitat sigui un procés continu. A partird’aquí, es podrien crear organitzacions específiques segons el curs i l’especialitat per avaluar la qualitat d’educació i formació en els diferents sectors i poder oferir assistència i orientació metodològica per millorar les mancances i augmentar la qualitat. En aquest procès podrien intervindre els centres de la zona i fer que uns representants de cada àmbit (especialitzats en aquest), siguin elsencarregats d’aquesta avaluació. Serà important, que en aquest procés es tinguin en compte el conjunt de processos que ens porten a una millora dels resultats i rendiment, i no només als resultats en qüestió. Per tant aquest sistema de qualitat de rendiment i prestació al centre, s’hauria de centra en l’avaluació de 4 àmbits principals: processos a nivell d’aula, a nivell de centre (com a lloc social,professional i d’aprenentatge), a nivell d’entorn escolar (relacions entre el centre-familia així com centre-comunitat local) i a nivell dels resultats dels alumnes (rendiment acadèmic, desenvolupament personal, social i professional). Per altra banda, es podria fer servir l’autoavaluació com a revisió sistemàtica i periòdica dels sistemes, programes, processos, activitats i resultats que ajuden aidentificar els punts forts i febles dels centres. D’aquesta manera es millora contínuament el centre amb l’objectiu final d’augmentar el rendiment dels estudiants. Aquesta normalment avalua elements com el lideratge i la gestió, l’ensenyament i aprenentatge, el recolzament als estudiants, l’entorn escolar i les oportunitats de desenvolupament professional personal.El funcionament d’aquest sistemapodria ser a través de qüestionaris, elaborats per especialistes de cada sector, que es passessin mensualment per portar un control i avaluació del rendiment i resultats de l’alumnat de la mateixa manera, que ajudes a detectar els punts febles de cada apartat (rendiment acadèmic, desenvolupament social, personal...).
3-Quin balanç en l’Eix “procés-resultats” (veure Guia de l’assignatura)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • Pac 2 Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament
  • Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament Pac 4
  • Models d'orientacio i intervencio psicopedagogica, pac 1 uoc
  • Pac 1 Entorn Social I Familiar Intervenció Psicopedagògica
  • Intervenci N
  • Intervenci N
  • Intervenció psicopedagògica en el transtorn del desenvolupament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS