pac3.introduccion contabilidad

Páginas: 16 (3832 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
Solució

Prova d’avaluació continuada 3. Mòdul 3



Presentació i objectius

El contingut del mòdul 3 del material del curs es centra en l’estudi de l’actiu i passiu corrent. Els elements patrimonials que composen l’actiu corrent són les existències, els deutors per operacions comercials i la tresoreria i comptes financers. Pel que fa a la composició del passiu corrent trobemprincipalment els creditors per operacions comercials i l’endeutament amb entitats financeres a curt termini.

Tots aquests elements es caracteritzen per romandre a l’empresa durant el cicle normal d’explotació, un període inferior a un any. Les existències es troben en contínua renovació, el deutors i creditors comercials són operacions a termini inferiors a un exercici, els comptes corrents a la vista od’estalvi d’entitats financeres han de tenir un venciment inferior a un any i per tant contribuir a fer front als pagaments que es produeixen periòdicament i el reemborsament dels préstecs i crèdits amb entitats financeres s’ha de produir en un termini no superior a un any.

En aquesta PAC3 treballarem de manera específica, degut a la seva singularitat, els diferents mètodes de valoració de lesexistències, les operacions financeres amb els efectes a cobrar i el procediment de desdoblament incomplet segons la normativa comptable espanyola per a la comptabilització de les operacions sobre les mercaderies. Com en les anteriors PAC’s continuarem amb el cas de l’empresa Finance is Easy S.L. i per últim reflexionarem sobre els conceptes bàsics estudiats en aquest mòdul.

Com veureu la Provaestà dividida en dues parts:

La primera part consta de dos exercicis. El primer exercici està dedicat a l’estudi de la valoració de les existències aplicant els mètodes del preu mig ponderat i del FIFO, així com en la determinació de cost de les vendes per cada mètode. El segon exercici esta dedicat a la comptabilització dels efectes comercials a cobrar, especialment a la problemàtica deldescompte comercial.
La segona part continuarem treballant amb l’empresa Finance is Easy S.L. D’aquesta forma partint de les dades que ens proporciona el Balanç de situació de 31 de desembre de X1 obtingut en la PAC2 confeccionarem l’assentament d’obertura de començament d’exercici econòmic i continuarem en el llibre Diari a on haureu de comptabilitzar operacions de compra venda tenint en compte lavaloració d’aquestes segons la teoria del mòdul 3, també es portarà a descomptar unes lletres, sol•licitarem un préstec i realitzarem la comptabilització de la nòmina. Un cop elaborat el llibre Diari farem el seu traspàs al llibre Major.



Criteris d’avaluació

• Primera part.
Primer exercici: 2 punts
Segon exercici: 2 punts

• Segona part: 6 punts






Format i data delliurament

Finalitzada la tasca s’han d’enviar els documents amb la solució a la bústia ‘Lliurament i registre d’AC’ de l’apartat “Avaluació” de l'Aula, dins del termini establert.
El nom del fitxer tindrà el següent format: Introducció a la comptabilitat_PAC3_cognom1_cognom2.doc’. Els cognoms s’escriuran sense accents. Per exemple, l’estudiant Alfred García Sans posaria el següent nom al seuarxiu de la PAC3 d’introducció a la comptabilitat: ‘Introducció a la comptabilitat_PAC3_garcia_sans.doc’
El termini de lliurament s'acaba a les 24 hores del dia 25 d’abril. La proposta de solució a la PAC és publicarà el dia 26 d’abril i la qualificació el dia 3 de maig.



ENUNCIAT


PRIMERA PART:
PRIMER EXERCICI (2 punts)
En aquest primer exercici ens centrarem en els dos mètodes devaloració de les sortides d’existències acceptats per la normativa espanyola: El cost mitjà o preu mitjà ponderat (PMP) i el mètode de primera entrada primera sortida (FIFO).
Malgrat tots dos poden ser utilitzats per les empreses els seus efectes sobre la valoració de les existències finals i sobre el cost de les vendes és diferent i per tant, cal conèixer el seu funcionament i les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion A La Contabilidad
  • Introduccion A La Contabilidad
  • Introduccion a la contabilidad
  • Introduccion a la contabilidad
  • Introduccion a la contabilidad
  • introduccion a la contabilidad
  • Introduccion a la contabilidad
  • Introducción a la contabilidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS