Palau de justicia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (893 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 14 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Palau de Justícia:
El Palau de Justícia de Barcelona fou construït entre 1887 i 1908 per l’arquitecte Domènech i Estapà al Passeig Lluís Companys i aquesta és una de les obres més ambicioses de laseva carrera professional. Es tracta d’un edifici bastit en un estil d’arquitectura de caràcter oficialista, en molts aspectes està plantejat tot seguint el model del palau de justícia de Brussel·les,en ell s’hi varen ubicar els jutjats de Barcelona.
La façana principal d’aquest edifici dóna a l’esmentat passeig i s’estructura en tres cossos, un central i dos laterals, fet que el fa un edificisimètric al qual s’accedeix pel seu eix de simetria.
El cos central està més reculat que la resta i està rematat per una cúpula.
Cada un dels dos cossos laterals esta delimitat per dues torres il’espai de façana que hi ha entre elles es distribueix en quatre pisos ben delimitats, (semisoterrani, planta baixa, primer i segon pis), en cada un dels quals s’hi veuen cinc obertures. Val la pena fernotar la diferència d’alçada de cada un d’aquests pisos, fet que condiciona també les dimensions de les esmentades obertures a cada un dels pisos, això contribueix a donar una sensació de major solidesaa la part baixa (semisoterrani i planta baixa), de major obertura en la planta principal (primer pis) i de menor importància en el segon pis.
Així, en el semisoterrani veiem un tipus de finestres méspesades i la paret vol donar sensació de base i sosteniment gràcies a un sòcol, fet amb carreus molt voluminosos. En la planta baixa continua el mateix tractament en els carreus de la façana i lesfinestres, rectangulars estan envoltades per ornamentacions florals i escuts de la ciutat.
A la primera planta les obertures són més grans i tenen un tractament en el qual s’assimilen a balcons. En lapart baixa hi ha una barana tractada amb elements escultòrics geomètrics fets en pedra i a continuació sorgeix un element, una columna jònica, just al mig de l’obertura i que la divideix en dos....
tracking img