Parc eolic serra del tallat

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 7 (1715 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 18 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
índex

INTRODUCCIÓ 2

TIPUS D’ENERGIES 2

L’ELECTRICITAT A CATALUNYA 3

PARC EÒLIC DE LA SERRA DEL TALLAT 3

CONCLUSIONS 6

INTRODUCCIÓ

El dia 20 de desembre, els alumnes de 2on de batxillerat A, en les matèries de ciències de la terra, física i tecnologia, vam realitzar una visita al parc eòlic de la Serra del Tallat, situat als termes municipals de Passanant i Belltall iVallbona de les Monges, que està en funcionament des del 2007 i que té 33 molins actius.
L’objectiu de la sortida era el de conèixer el funcionament d’aquest sistema i poder estudiar quin ús d’energia en fa i conscienciar-nos de la importància del tipus d’energia que utilitza la població respecte a la contaminació i als possibles efectes que poden causar.
Vam quedar a les 8 del matí alinstitut, on ens esperava un autocar per portar-nos al lloc indicat. Després d’un viatge d’unes dues hores aproximadament, vam arribar a Rocallaura on la Maria (guia de la visita) ens va explicar com realitzaríem la sortida. Ens vam acomodar en un aula adequada per a fer les explicacions pertinents i, allà, la Maria ens va dir que dividiríem la sortida en dos parts: una part més teòrica en la queens explicaria el funcionament del parc eòlic i, una altra, en la que aniríem a veure els molins, on podríem saber les dimensions d’aquests i els estudis previs que es fan per a la construcció d’un parc eòlic.
Després de completar les dues parts de la visita, vam tornar a Barcelona amb el mateix autocar amb hora d’arribada, a les 14’30h aproximadament.
Els professors que ens van acompanyavaren ser la Teresa Morros (professora de ciències de la terra i el medi ambient) i el Toni Montero (professor de tecnologia).

TIPUS D’ENERGIES

La major part de l’energia que utilitzem prové de les centrals nuclears. Aquestes centrals obtenen l’energia majoritàriament del urani i del plutoni, originant residus radioactius que afecten a la població en forma de càncer o mutacions en elmaterial genètic que es mostren en generacions futures. Aquests residus poden ser d’alta intensitat (els quals s’emmagatzemen a la pròpia central) o de mitjana i baixa intensitat (els quals s’emmagatzemen en cementiris nuclears, espais que ningú vol tenir a prop). Per tant, aquest tipus d’energia genera molta electricitat però a la vegada és molt perillosa. Un exemple del gran risc que comportenper ala població és l’accident de Chernobyl, que encara avui dia segueix sent un problema.
A Tarragona es disposa de 3 centrals nuclears que generen la major part de l’electricitat d’aquest indret.
Un altre tipus de centrals que proporcionen electricitat són les centrals tèrmiques, les quals utilitzen combustibles fòssils ( no renovables) que expulsen gasos contaminants a l’atmosfera.Aquests gasos són, principalment, CO2, el qual provoca un efecte hivernacle que desemboca en un canvi climàtic que comporta una sèrie d’efectes en cadena: augments de temperatura, esfondrament dels pols, augment del nivell del mar, desaparició de terres costaneres, destrucció d’hàbitats, desaparició d’espècies, etc. Per altre part, aquestes centrals alliberen òxids de sofre i òxids de nitrogen,que en reaccionar amb l’oxigen, creen el fenomen de la pluja àcida que destrueix els cultius de la zona, afecta a les pastures i també a les persones. Aquest tipus de centrals té un durada d’uns 20 anys aproximadament, tot i que amb revisions i reparacions poden durar més anys.

L’ELECTRICITAT A CATALUNYA

L’electricitat que s’utilitza a Catalunya prové majoritàriament de l’energianuclear, seguida de la que s’obté mitjançant combustibles fòssils i, en últim lloc, de les energies renovables.
Aquestes últimes (les energies renovables) són aquelles que no s’esgoten, que són netes i que, per tant, no contaminen. Dintre d’aquestes trobem: la eòlica, la hidràulica (que comprèn la mini hidràulica, que no afecta les característiques del riu i la construcció de grans presses que...
tracking img