Pareja

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (258 palabras )
  • Descarga(s) : 9
  • Publicado : 8 de julio de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Parella i família
Resulta interessant comprovar com uns punts de vista tan dispars puguin tenir també alguns trets comuns i a un nivell tan profund.
Entreaquests factors em destacava per sobre de qualsevol altre la idea de la “necessitat”.
Estem parlant de necessitat de l’altre, de l’Objecte, del vincle amb l’esmentat objecte. És també la necessitat de no sentir-nos sols, d’omplir aquells “buits” o carències que tan ens costa de tolerar.
Aquesta necessitat potmanifestar-se de manera més soterrada, inconscient, gairebé com una pulsió.
També es pot mostrar com un aspecte pràctic, quasi burocràtic, plantejant-lo com unamena de transacció, d’intercanvi interessat i absolutament racionalitzat d’allò que un pot oferir i allò que l’altre ens podrà proporcionar.
En el darrer delstexts, en Pla ens dóna una visió més interessada i desencantada d’aquesta necessitat de l’altre, a qui segons ell ens apropem empesos per la por que ens fa elsentir-nos sols (i incomplets).

Una de les conclusions que en podríem treure és que la idea de parella en té una mica de tots aquests punts de vista, queens resultaria difícil poder rebatre qualsevol dels plantejaments sostenint únicament una de les visions. Això ens faria veure les coses de manera parcial i pertant, ens aproparia a l’equívoc.
Novament ens trobem davant d’aspectes que es complementen: la vessant més idealitzada, la pragmàtica i contractual, la mésorientada als propis interessos, reconeguts obertament,... Tot això, junt amb molts altres matisos, conforma la idea de parella com la podem arribar a conèixer.
tracking img