Parkour

Páginas: 8 (1819 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
El Parkour

Ser i durar.
Què es el parkour i la investigació de la biomecànica del parkour i les repercussions que pot comportar la pràctica d’aquesta disciplina sobre el cos del traceur. |
Daniel Zamora Lerín
Escola Maristes Valldemia
Treball de Recerca 2012-2013
Tutor:

|
-------------------------------------------------
Els ulls es tanquen. Els cos es relaxa. En aquestmoment només una cosa és important. Un obstacle. Un altre obstacle que haig de superar. Un altre obstacle que em farà superar.
-------------------------------------------------

-------------------------------------------------
Els ulls s’obren. La respiració augmenta. En aquest moment només una cosa és important. Ser i Durar. El que faig ara pot afectar el demà.-------------------------------------------------

-------------------------------------------------
Els músculs es tensen. El cos es mou. En aquest moment només una cosa és important. Pensar en cada moviment. Donar importància al més petit detall.
-------------------------------------------------

-------------------------------------------------
L’aire em frega la cara. En aquest moment no hi ha res important.-------------------------------------------------
Estic saltant.
El parkour, es una disciplina, que va començar a formar part de la meva vida fa gairebé 3 anys, cada cop, hi ha més gent que la practica. Es una disciplina molt desconeguda debut a la seva immaduresa. Per això he triat aquest treball de recerca, perquè no es coneix gaire, i m’agradaria que es reconegués com a esport, com el golf, o algunesport individual semblant. A més, com que tot el que fa referència a l’esport m’interessa molt, vaig decidir que el meu treball faria referència a la vessant esportiva del parkour.
Explicar que es el parkour, no és que tingui gaire extensió, per això, he decidit també que més, com que tot el que fa referència a l’esport m’interessa molt, vaig decidir que el meu treball faria referència a lavessant esportiva del parkour.
En les pàgines següents, trobareu una explicació de que es el parkour, i quins són els seus moviments.
-------------------------------------------------
Més endavant es trobarà un apartat que fa referència a les prevencions que els traceurs haurien de dur a terme quan van a entrenar. A més, també es podrà trobar una petita llista de les lesions que poden aparèixera persones que porten un cert temps practicant parkour.
-------------------------------------------------
Un altre aspecte que s’ha treballat, ha estat la manera amb la que entrenen els traceurs d’arreu d’Espanya. Així doncs, es podran trobar diferents comparatives que permetran fer-se una idea de quina és la situació en la que es troba el parkour espanyol.

Què es el parkour?
Avanç decomençar a practicar aquesta disciplina, pensava que el nom del que volia fer era Free-Running. El Free-Running, es una disciplina, elaborada per el parkour i els tricks. No em centraré en els Tricks, ja que més que una forma de vida, es un esport. Els trick van començar per gent que no tenia diners suficients per anar a un gimnàs d’acrobàcies, i el van començar a practicar per ells mateixos, esvan inventar nous moviments, i així va néixer el tricking.
En canvi, el parkour es la filosofia, un conjunt de moviments, en els que s’han de superar obstacles, es un entrenament d’autosuperació.
Història
Tot i que molts creuen que el Parkour neix amb David Belle, o la inspiració de el seu pare, Raymond Belle, és necessari anar més enrere en la historia, per conèixer en que es va inspirarRaymond Belle en la recerca del desenvolupament físic humà. 
George Hebert
George Hebert va ser una influencia fonamental per a l’educació física de França, set oficial de la Marina Francesa, va viatjar per tot el món coneixent una gran diversitat de cultures i costums, però van ser les persones de cultures indígenes de África y de altres lloc que van cridar la seva atenció.
“ Els seus cossos era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Parkour
  • Parkour
  • Parkour
  • parkour
  • Parkour
  • parkour
  • Parkour
  • Parkour

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS