Partits politics

Páginas: 11 (2649 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2010
INTRODUCCIÓ

L'Antiga Grècia és considerada el fonament i la base de la cultura de la civilització occidental perquè tota la cultura grega va tenir una gran influència en l'Imperi romà, el qual en va transmetre la seva versió a diverses parts d'Europa i també perquè ha influït i continua influint en tota la cultura europea fins i tot en la llengua, la política, l'educació, la filosofia, laciència, l'art i l'arquitectura, estimulant el Renaixement de l'Europa occidental i durant els ressorgiments neoclàssics dels segles XVIII i XIX a Europa i a Amèrica. La Grècia Clàssica és aquell període de la història grega que abasta gairebé un mil.leni, des del sorgiment en sí de Grècia, el qual va significar l'assoliment de grans nivells de prosperitat que resultaren en una explosió culturaldesprés de superar l'edat fosca, fins a la mort d'Alexandre Magne, esdeveniment que marcaria l'inici del període hel.lenístic, considerat un període de transició i fins i tot de decadència. Per tant, la historia de la Grècia Antiga abasta des de l'edat Fosca de Grècia i la invasió dòrica fins a la conquista dels territoris grecs per part de Roma després de la batalla de Corint. Així doncs, la Grèciaantiga es dividí en tres grans períodes: l'arcaic, el clàssic i l'hel·lenístic.
El període arcaic comença a partir de la fundació dels primers estats grecs i es caracteritza justament per això, per la creació de les primeres ciutats-estat o polis. Va ser una etapa de greus crisis polítiques i socials. Al principi hi ha l'edat heroica que es coneix per mitologia grega, després un període que se'n sapmolt poc i finalment l'època pròpiament històrica. Seguidament començà el període clàssic amb l'inici de les Guerres Mèdiques i de la democràcia. Dins d'aquesta etapa hi destaquen diversos conflictes polítics i socials com ara les Guerres Mèdiques, la Guerra del Peloponès i les Guerres Macedòniques, dirigides primer pel rei Felip de Macedònia i posteriorment pel seu fill, Alexandre el Gran i tambéhi destaquen les reformes polítiques que va dur a terme Perícles. Finalment, trobem el període hel.lenístic, que va des de la mort d'Alexandre el Gran fins a la conquesta de Grècia per part de Roma.

Educació:

Grècia va representar, davant els altres grans pobles d'Orient, un progrés fonamental en tot el que fa referència a la vida dels homes en una comunitat. L'apropament històric al'educació actual comença amb l'aparició dels grecs. Grècia va ser la font espiritual i aquest és el motiu perquè en el curs de la nostra història, tornem constantment a ella. Aquestes són algunes de les característiques i importants progressos que van influïr en tots els àmbits de la societat i que destaquen en la cultura grega:

Descobriment del valor humà
Coneixement de la raó autònoma i de laintel.ligència crítica
Invenció de la vida ciutadana, de l'Estat i de l'organització política
Creació de l'ordre, la llei i el reconeixement en la naturalesa i en la humanitat.
Creació de la llibertat individual i política dins de la llei i l'Estat.
Invenció de la poesia èpica, de la història, de la literatura dramàtica, de la filosofia i de les ciències físiques.
Reconeixement del valor decisiude l'educació en la vida social i individual.
Principi de competició i selecció dels millors en la vida de l'educació.

Aquests són algunes de les característiques i avenços que va fer el poble grec, que tot i que es van desenvolupar en pocs segles, han perdurat en la història de la humanitat. En la història educativa, els antics grecs van contribuir amb dos marques característiques: tot allòinherent a la civilització i a la societat i la concepció del nen com a educand.
L'educació grega generalitzada es divideix en quatre períodes:
L'educació heroica o cavalleresca: s'inicia amb el començament de la mateixa Grècia, que en un principi era una cultura cretenca i s'ubica al Mediterrani; i assolint un alt nivell de desenvolupament va sorgir constituint una gran civilització,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Partits Polítics
  • Partits Politics
  • ELS PARTITS POLITICS Espanya
  • PARTITS POLÍTICS DURANT LA SEGONA REPÚBLICA
  • PARTITS POLÍTICS DURANT LA SEGONA REPÚBLICA
  • PARTITS POLÍTICS DURANT LA SEGONA REPÚBLICA
  • politics
  • Politics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS