Pau - Historia

Páginas: 3 (691 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2012
a) Descriviu el tipus de font i digueu de què tracta.
-És una font primària i tracta de la corrupció electoral durant la Restauració.
b) Digueu quin és el context històric de les dades queproporciona la font.
-El situem a la Restauració Borbònica, concretament a la Regència de Maria Cristina.
A partir de 1884 i després del fracàs del sexenni democràtic, s'opta per posar Alfons XII com arei, amb un sistema liberal però manipulat que assegurés el govern dels 2 partits.
c) Expliqueu la imatge i el diàleg.
- En la imatge veiem que un senyor conegut com el cacic, va a buscar el vot d'unapersona morta. Aquesta imatge suggereix la paròdia que es treia vots de qualsevol lloc i sense límits, ja que, el partit que guanyava, era el que s'havia acordat prèviament.
Pregunta 2
a) Expliqueuel sistema polític de la Restauració, el torn pacífic i la corrupció electoral entre 1875 i el 1898.
La Restauració borbònica (1875-1923), període iniciat amb el restabliment de la monarquiaborbònica en la persona d'Alfons XII després de la inestabilitat revolucionària del Sexenni democràtic, va significar la implantació d'un nou sistema polític que reimplantà el liberalisme i retornà al poderla burgesia conservadora. La intenció era construir i consolidar un estat políticament estable i conservador, capaç de defensar i garantir els interessos dels propietaris i dels diferents grupseconòmics que dominaven l'Estat. El règim de la Restauració aportà una important estabilitat a la vida política espanyola: pacificació del carlisme, llarga vigència de la constitució de 1876 i el sistema detorn ideat per Cánovas del Castillo. A partir de 1881 funciona el torn de partits, és a dir, el bipartidisme, ja que és van considerar partits legals, anteriorment, estaven prohibits.
-Partitconservador: al capdavant Cánovas del Castillo. Amb suport dels Moderats, Unió Liberal, Església... Partidaris de: Proteccionisme, catolicisme, sufragi censatari.
-Partit liberal: al capdavant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pau historia
  • Pau Historia
  • Historia pau
  • PAU Historia correció
  • COMENTARIO TXT PAU HISTORIA
  • Ejercicio Pau De Historia De España
  • Comentario historia PAU Galicia
  • Historia de españa, pau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS