Pedagogia social película Precious

Páginas: 5 (1053 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013



Pedagogia Social
Anàlisi de la pel·lícula Precious





Introducció:
L’àvia de Precious esta molt preocupada per la situació per la que passa la seva neta. No sap que fer per poder ajudar-la i per tant es queda callada. Vol posar punt i final a la situació i vol fer alguna cosa més per ajudar-la, no només cuidar a la seva filla.
Un dia l’àvia queda amb la seva millor amiga i l’hiexplica l’ocorregut:
Àvia: Hola Rita.
Rita: Hola, que et passa? Tens mala cara...
Àvia: Bueno... Tinc problemes amb la família i estic molt preocupada per la meva neta.
Rita: Que l’hi passa?
Àvia: T’ho explicaré però no ho diguis a ningú...
Rita: D’acord, tranquil·la.
Àvia: La meva neta, des de ben petita sofreix constants maltractes per part de la seva mare i el seu pare ha abusatsexualment d’ella (Familia: agent de socialització primària). De fet la Momo és filla seva i ara ha tingut un altre fill...Però això no es tot, com l’han maltractada tant, Precious té una baixa autoestima i tendeix a marginar-se i a no parlar amb ningú i per tant no té cap amic (grup d’iguals) i a l’escola (educació formal, agent de socialització secundària) tots els companys es riuen d’ella i lamaltracten psicològicament pel fet de ser de color i també per ser obesa (no disposa de cap agent de socialització).
Rita: Normal que estiguis tant amoïnada... Avui dia la societat està plena d’estereotips i s’insulten a les persones pel seu aspecte físic o la raça...
Àvia: Encara n’hi ha més... Pel fet d’haver-se quedat embarassada l’hi han expulsat de l’escola i l’hi ha proposat d’anar a unaescola alternativa on aprendrà a llegir i a escriure, d’aquesta manera podrà tenir la formació Bàsica.
Rita: Segur que l’hi anirà bé anar aquesta institució. Pot ser que si va aquesta escola i coneix a més gent pot acabar amb tota la problemàtica.
Àvia: Precious ara esta començant a guanyar confiança en sí mateixa i gràcies a l’ajuda de la senyora Rain esta intentant acabar amb tots els seusproblemes.
Rita: La señora Rain?
Àvia: Si, és la seva professora. La senyora Rain és una bona dona que des del moment en que va parlar amb Precious va donar-li suport. De fet la meva neta pensa que en comptes de ser una professora és una assistenta social ja que l’hi ajuda, li motiva per a la seva autorealització...
De fet, Precious l’altre dia es va anar de casa perquè va discutir amb la seva marei la señora Rain va buscar-li una institució per poder viure amb el seu fill. Fins hi tot va passar la nit a casa seva. Aquesta dona ha sigut clau per a que torni a socialitzar-se fins hi tot parla amb les seves companyes de classe. Les seves companyes han tingut diferents problemàtiques i per tant es pot sentir una mica entesa (Grup d’iguals)
(Procés de socialització terciària, ja que laprotagonista ha de tornar a socialitzar-se per tota la problemàtica patida.)
Rita: Ara que ho dius, Perquè no demana ajuda a l’assistenta social dels serveis socials del barri?
Àvia: Ja ho ha fet però sincerament la treballadora social que l’hi ha atès no ha pogut ajudar-la ja que en la primera entrevista es va mostrar freda i després quan va realitzar una entrevista amb Precious i la mare no vapoder abordar el cas fins hi tot la meva neta l’hi va dir que ella no podia ajudar-la ja que el seu cas l’hi estava superant. Per tant la senyora Rain ha sigut la seva treballadora social.
A més fa un temps que ve una assistenta social a casa de Precious ja que la seva mare fingeix que s’encarrega de Momo per poder guanyar diners i vals d’aliments i aquesta dona no s’adona realment de la situacióen la que es troba la meva neta.
Rita: Es que és un cas molt greu... i l’objectiu de l’educació i l’assistència social és obrir diferents camins i donar recursos per a que la persona tingui alternatives per solucionar el seu problema i aquesta dona no podia ajudar-la.
Àvia: Tens raó, Precious abans només veia una única alternativa, la de quedar-se a casa resignada mentre el pare abusava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Social De Pelicula Precious
  • Pelicula Precious
  • Pelicula Precious
  • PELICULA “PRECIOUS”
  • pelicula precious
  • Pelicula Precious
  • Precious pelicula
  • Precious (Pelicula)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS